Καταγγελίες Λιότσιου: To χρονικό των πιέσεων από τον πρώην Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Για τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις πιέσεις που δέχτηκε ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος κατά την έρευνά του για τις ευθύνες της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, μίλησε μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος της εφημερίδας Καθημερινή, που υπογράφει το ρεπορταζ με τις σχετικές αποκαλύψεις, Μαριάννα Κακαουνάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Στραβελάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της από την καταγγελία που έχει κάνει στον ανακριτή ο κ. Λιότσιος προκύπτει ότι δεν ήταν η πρώτη συνομιλία που ακούγεται στο ηχητικό μεταξύ του ίδιου και του πρώην αρχηγού  του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Β. Ματθαιόπουλου.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την έρευνα είχε δεχτεί μεγάλες αντιρρήσεις και πολλά εμπόδια σε αυτά που προσπαθούσε να βρει. Αργότερα, ξεκίνησαν πολύ έντονες πιέσεις και ευθείες απειλές με αποκορύφωμα αυτή την συνομιλία και μάλιστα στο ηχητικό του διάλογο ο Ματθαιόπουλος του λέει σε έχω φωνάξει εδώ 50 φορές στο έχω πει συμβουλευτικά, φιλικά για να σε σώσω. Μην με αναμίξεις. 

Όπως η ίδια αναφέρει ο κ. Λιότσιος, ένιωσε την ανάγκη να προστατευτεί σε αυτή την συνάντηση ενώ είχε ολοκληρώσει το πόρισμα και μπήγε στο ραντεβού στο αρχηγείο όπου πάτησε το κουμπί της εγγραφής της συνομιλίας. 

Η κα Κακαουνάκη σημειώνει πως ο Ματθαιόπουλος αναφέρεται σε πολλά και διαφορετικά πρόσωπα, τόσο για το Μάτι όσο και για την υπόθεση στην Μάνη και στα Κύθηρα αλλά και μια παλαιότερη υπόθεση του 2000, στοιχεία τα οποία είναι στον ανακριτή και θα τα ερευνήσει και ο εισαγγελέας τώρα.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως ο πραγματογνώμονας γράφει στην καταγγελία ότι είχε ολοκληρώσει το 1ο πόρισμα για το Μάτι, το είχε τυπώσει σε ένα μοναδικό αντίτυπο, πήγε σε αυτό το ραντεβού, μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα πήγε να το καταθέσει στο εισαγγελέα τον κ. Ζαγοραίο. Τότε δεν του ανέφερε τις απειλές και όσα ειπώθηκαν, συνέχισε μετά με το πόρισμα για την Κινέτα και σε ότι χρειάστηκε στην διαδικασία μετά και με τους εισαγγελείς και με τον ανακριτή τον κ. Μαρνέρη.

 

Πηγή: skai.gr