Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Σε ετοιμότητα η Αντιτρομοκρατική για συλλήψεις - To σχέδιο

Μετά το «ένοχοι» έρχονται οι συλλήψεις. Οι εικόνες από τον Σεπτέμβριου του 2013 αναμένονται να επαναληφθούν και τον Οκτώβριο του 2020 καθώς και πάλι στελέχη της Χρυσής Αυγής ενδεχομένως θα περάσουν το κατώφλι της ΓΑΔΑ με χειροπέδες στα χέρια.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει θέσει ένα διακριτικό αλλά στενό κλοιό τους σημερινούς ενόχους και κυρίως τα 7 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. 

Γνωρίζουν όχι μόνο τις τοποθεσίες τους αλλά τα ωράρια τους, τις συνήθειες τους, τα δρομολόγια τους. Ενδεχομένως όταν ανακοινωθεί η απόφαση της ποινής χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις για την σύλληψη όσων στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Το ίδιο θα συμβεί και με τα 23 στελέχη που κατηγορούνται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση σε συνεργασία με το τμήμα αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχει κώλυμμα σύλληψης του Ευρωβουλευτή Γ. Λαγού. 

Η διαδικασία των συλλήψεων θα είναι ακαριαία με ταυτόχρονες παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις όπως αυτές που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013 λίγο μετά την δολοφονία του Φύσσα. Το νωρίτερο για να εξελιχθούν αυτές οι επιχειρήσεις τοποθετείται χρονικά από τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά ενώ δεν αποκλείεται και η επόμενη βδομάδα.

Πηγή: skai.gr