Κλείσιμο

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μήνυμα από το «112» εστάλη στους κατοίκους του Λασιθίου

Το μήνυμα ζητάει από τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Μήνυμα από το «112» εστάλη από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, κατευθύνεται προς τα εκεί.

Το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

Εγκλωβισμένοι στη Σητεία

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμών στην Σητεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οκτώ τουρίστες και μια φύλακας έχουν εγκλωβιστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας και έχουν ζητήσει βοήθεια από τις αρχές χωρίς να βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Παράλληλα, κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική της περιοχής και από δύο αυτοκίνητα στα οποία έχουν εγκλωβιστεί οι επιβάτες τους. Στο καθένα από τα οχήματα επιβαίνουν δύο άτομα. 

Κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο 

Επίσης, από την κακοκαιρία κινδύνευσαν να πλημμυρίσουν μαγαζιά  στο κέντρο της πόλης, όπου το νερό της βροχής σκέπασε τα πεζοδρόμια και έφτασε μέχρι τις εισόδους τους. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποταμιά σε πολλά σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα στην βόρεια είσοδο, στην Ψυλλινάκη όπου γίνεται η Λαϊκή αγορά του Σαββάτου, στην Αναγνωστάκη και πίσω από το Νοσοκομείο, σύμφωνα με το neakriti.gr

Πηγή: skai.gr