Κλείσιμο

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη – Μικροπροβλήματα στο Βόλο

Κλειστό είναι το τούνελ του Ευόσμου στην Περιφερειακή οδό.

Με σφοδρότητα πλήττει το κύμα κακοκαιρίας την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με έντονες βροχές, καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα. Έντονα είναι τα φαινόμενα και σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 560 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο κέντρο της πόλης, επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει. Στις Συκιές, τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητο το οποίο κατέληξε μέσα σε ένα ιχθυοπωλείο. Η δύναμη του νερού ήταν τέτοια έσπασε την είσοδο του καταστήματος και το αυτοκίνητο μπήκε μέσα, μαζί με φερτά υλικά όπως πέτρες και χώματα.

Κλειστό είναι το τούνελ του Ευόσμου στην Περιφερειακή οδό. 

  Συγκεκριμένα:

  • Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ δέχτηκε 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βόλου, η Πυροσβεστική έλαβε 20 κλήσεις ενώ ενέργειες έγιναν σε τέσσερις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση στους πολίτες και όσους οδηγούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα, δεδομένου ότι αναμένονται πολύ ισχυρά τις επόμενες ώρες.   

Δείτε φωτογραφίες του magnesianews

Βόλος πλημμύρα

Βόλος πλημμύρα

Παράλληλα, χθες στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Λάρισας & Μαγνησίας, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και προειδοποιώντας τους για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες 24 ώρες στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε εχθές η ΕΜΥ, μέχρι και το απόγευμα, στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. 

Πηγή: skai.gr