Κακοκαιρία: Κρήτη, η επόμενη μέρα- Drone αποτυπώνει τις μεγάλες καταστροφές στην Αγία Πελαγία

Συγκλονιστικό βίντεο από τον τόπο, αποτυπώνει τις τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία που πέραν από υλικές ζημιές είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο πολιτών

Συγκλονίζουν τα πλάνα που αποτυπώνουν την επόμενη ημέρα από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε στην Αγία Πελαγία της Κρήτης η σφοδρή κακοκαιρία, όπως αποτυπώνονται κάμερα drone που κατέγραψε το τοπίο απο ψηλά, μετά την θεομηνία που στοίχησε τη ζωη σε δυο ανθρώπους.

Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει άμεση στήριξη στο Δήμο Μαλεβιζίου με 400 χιλιάδες ευρώ και άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες μέσω της κρατικής αρωγής, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Κρήτη κατ' εντολή του πρωθυπουργού, μετά τα εκτεταμένα προβλήματα και τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία.

​Έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός» δήλωσε ο κ.Τριαντόπουλος, που επικέντρωσε στο στόχο, που δεν είναι άλλος, όπως είπε, από το «να φτάσουν στους πολίτες όσο πιο δίκαια και όσο πιο άμεσα γίνεται, οι αποζημιώσεις, η στήριξη της πολιτείας στους δικαιούχους».

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, θα καταβληθούν άμεσα 6.000 ευρώ άμεσα σε κάθε πληγέντα στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία - ποσό που αφορά στην καταστροφή οικοσκευής.

Στον εντοπισμό και ανάσυρση της σορού της αγνοούμενης γυναίκας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου χθες χτύπησε η φονική κακοκαιρία, προχώρησαν οι δύτες της ΕΜΑΚ μέσα στην θάλασσα. 

Ο σύζυγος της αγνοούμενης βούτηξε στην τρικυμισμένη θάλασσα για να βρεθεί δίπλα στη σορό και να διαπιστώσει αν όντως είναι η γυναίκα του. 

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να επέβαινε στο ίδιο όχημα που επέβαινε και ο 50χρονος άντρας που εντοπίστηκε χθες νεκρός.  

Η γυναίκα εντοπίστηκε ανοιχτά στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας προς την παραλία της Λυγαριάς.

Νωρίτερα, ο σύζυγος της 48χρονης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ για όσα εκτυλίχθισαν λέγοντας πως αυτόπτες μάρτυρες την είδαν να προλαβαίνει να βγαίνει από το αυτοκίνητο.

«Με πήραν τηλέφωνο να καλέσω βοήθεια. Άκουσα τη γυναίκα μου να φωνάζει. Είχε πανικοβληθεί» είπε ο σύζυγος της 50χρονης και πρόσθεσε πως «κάποιος την είδε να έχει βγει από το αμάξι και να την παρασέρνει το νερό». 

Στις επιχειρήσεις εντοπισμού συμμετείχαν δύτες της 3ης ΕΜΑΚ και του Λιμενικού, ωστόσο τα φερτά υλικά και τα μπάζα που έφτασαν έως τη θάλασσα, δυσκόλεψαν πολύ την επιχείρηση λόγω της αδυναμίας ορατότητας κάτω από το νερό.

Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: NIKOS SARANTOS-YOUTUBE

Πηγή: skai.gr