Kαταιγίδες με κεραυνούς «σαρώνουν» τη χώρα- Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη, χαλάζι στη Λάρισα

Ξεκίνησε δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη. Οι εκτιμήσεις της ΕΜΥ για το πώς θα κινηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Σημαντικά προβλήματα σε υποδομές από νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της συμπρωτεύουσας

Ραγδαία άλλαξε το σκηνικό του καιρού με την επέλαση του μίνι κύματος κακοκαιρία που μέσα σε λίγα λεπτά έκανε το καλοκαίρι...φθηνόπωρο.

Μάλιστα όπως αναφέρει το thesstoday, αυτή την ώρα καταγράφεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη που από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής πλήττεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι δρόμοι του κέντρου πλημμυρίζουν ενώ στον Θερμαϊκό πνέουν πολλά μποφόρ που έχουν σηκώσει φουρτούνα.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε ήδη στα βόρεια της χώρας και κινείται με την πάροδο των ωρών προς τον νότο προκαλώντας σημαντικά προβλήματα και ταλαιπωρία στους πολίτες.

H πρόβλεψη της ΕΜΥ για το επόμενο εικοσιτράωρο είναι ότι ισχυρά φαινόμενα με καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς θα πλήξουν την ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και την Βόρεια Εύβοια.

Νωρίτερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας οι δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε «ποτάμια» ενώ την ίδια ώρα έπεσε ένα μεγάλο δέντρο κοντά στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Επίσης ένας πατέρας εγκλωβίστηκε με τα δύο ανήλικα παιδιά του στο αυτοκίνητό τους. Ένας διερχόμενος οδηγός τους βοήθησε να απεγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στο ρέμα της Πυλαίας. Ένας διερχόμενος οδηγός βοήθησε τον πατέρα με τα δύο παιδιά και απεγκλωβίστηκαν χωρίς να τραυματιστούν. Οι περαστικοί που είδαν το συμβάν ειδοποίησαν την αστυνομία, προκειμένου να διακοπή άμεσα η κυκλοφορία στον δρόμο και να μην κινδυνεύσουν άλλοι άνθρωποι.

Ενδεικτικά στην Θεσσαλονίκη, η σφοδρή νεροποντή που έπληξε την πόλη, μετέτρεψε για ακόμη μία φορά τους δρόμους σε ποτάμια. Πολίτες χρειάστηκαν την συνδρομή της Πυροσβεστικής για δέντρα που έπεσαν αλλά και κτίσματα που πλημμύρισαν ενώ καταγράφηκε ακόμη και περιστατικό με άτομα που εγκλωβίστηκαν σε όχημα.

Συγκεκριμένα στο αυτοκίνητό τους εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Παρασκευής εγκλωβίστηκε ένας πατέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά του.

thesstoday

Μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ένας κάδος παρασύρθηκε από την ορμή της βροχής με έναν ταξιτζή να βγαίνει από το όχημά του και να σταματά την πορεία του κάδου, προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα. Κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων Παρότι το καιρικό φαινόμενο δεν διήρκησε για αρκετή ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει σε συνολικά 12 περιπτώσεις, κυρίως σε περιοχές ανατολικά του δήμου Θεσσαλονίκης, για κοπές δέντρων και απαντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια κτίσματα.

Δρόμοι με τράπηκαν σε ποτάμια.

Προβλήματα και στην κυκλοφορία προκάλεσε για άλλη μία φορά η έντονη βροχόπτωση. Σε περιοχές της ανατολικής πλευρά της πόλης, τα προβλήματα είναι εντονότερα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια κοντά στο γήπεδο του Άρη, στη Χαριλάου, ενώ πλημμυρισμένο είναι και ένα κομμάτι της οδού Παπαναστασίου. Παρόμοια είναι η εικόνα και σε δρόμους στην περιοχή της Θέρμης.

Το φαινόμενο κράτησε γύρω στα 10-15 λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης, να πλημμυρίσουν δρόμοι, αλλά και να αναγκαστούν ιδιοκτήτες καταστημάτων να πάρουν σε μερικές περιπτώσεις τις σκούπες τους.

Ξεριζώθηκαν δέντρα

Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν ένα δέντρο στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Το δέντρο κατέληξε σε διερχόμενο ΙΧ. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε ο οδηγός. Το συμβάν σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα, στο ύψος του Καυτανζογλείου.

Ο δρόμος έκλεισε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ανέλαβε να τεμαχίσει και να απομακρύνει το δέντρο.

Κεραυνός σε σπίτι

Καρδιοχτύπησαν σε αγροτική οικεία στη Λάρισα, όταν κεραυνός έπεσε στην στέγη του σπιτιού προκαλώντας φωτιά.

Μέσα στο σπίτι στην οδό Καρδίτσης βρισκόταν η γιαγιά με τα εγγόνια της.

Ευτυχώς, όλοι βγήκαν έξω χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό.

Χαλάζι σαν καρύδι στα Φάρσαλα

Η κακοκαιρία έπληξε τα χωριά της Λάρισας το απόγευμα της Παρασκευής. Για είκοσι ολόκληρα λεπτά σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το χωριό του δήμου Κιλελέρ, Χαρά, αναφέρει.

Το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού. Χαλάζι έπεσε για μια ακόμη φορά και στην περιοχή των Φαρσάλων.

Χαλάζι στα Φάρσαλα

Χαλάζι στα Φάρσαλα

Κλήσεις στην Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη

Το τέλος της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη «έφερε» στο προσκήνιο και πάλι πλημμυρισμένους δρόμους και καταστηματάρχες να βγάζουν τα νερά από τα μαγαζιά τους με σκούπες. Πάνω από δέκα κλήσεις όμως, δέχθηκε η Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια, κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Έντονη βροχόπτωση αλλά χωρίς προβλήματα στη Χαλκιδική και το Κιλκίς  

Έντονη βροχόπτωση, αλλά χωρίς προβλήματα σημειώθηκε στη Χαλκιδική και το Κιλκίς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Για τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα ως το βράδυ ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και τη Χαλκιδική.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ: SKAIGR- GR TIMES- THESSNEWS- THESTIVAL- Onlarissa

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ- Εικόνας: GR TIMES-THESSNEWS-THESTIVAL- Onlarissa