Έκλεισε η Αττική Οδός, ακυρώσεις πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος», χάος στους δρόμους

Σοβαρότατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στους δρόμους της Αττικής λόγω του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Έκλεισε λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και για λόγους ασφαλείας, η λεωφόρος Κατεχάκη. Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι έκλεισε η Αττική Οδός, όπου επί ώρες είχαν μείνει ακινητοποιημένα αυτοκίνητα με ουρές χιλιομέτρων. 

Ανακοίνωση Αττικής Οδού: 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρίας Αττική Οδός αναφέρει: «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές».

Επιπλέον η εταιρία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. «Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν "διπλώσει" νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά».

Στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την εταιρεία, επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού.

Κατεχάκη:

Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ελ.Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

Κλειστοί είναι επίσης οι δρόμοι στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στη λεωφόρο Διόνυσου από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Διακοπές της κυκλοφορίας καταγράφονται σε τίμημα των επαρχιακών οδών OINOHΣ - MAΓOYΛAΣ και MEΓAPΩN- AΛEΠOXΩPIOY και σε τμήματα των λεωφόρων Φυλής και Τατοΐου.

Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο κέντρο της Αθήνας τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι τα ΚΤΕΛ Αττικής αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους προς Βίλια, Ερυθρές, Ραφήνα, Λαύριο, Ωρωπό, Μέγαρα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα περιοχές της Αττικής σε Παλαιά Πεντέλη, Νταού, Γέρακα, Παλλήνη, Πικέρμι, Ανθούσα και Μαραθώνα. Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν επίσης πολλές περιοχές στα ορεινά της Εύβοιας.

Ακυρώθηκαν τουλάχιστον 20 πτήσεις στο Ελ. Βενιζέλος

Μετ' εμποδίων διεξάγονται και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς ήδη έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 20 πτήσεις της Aegean.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του αεροδρομίου, ήδη γίνονται εργασίες εκγχιονισμού στις πίστες και αποπαγοποιήσεις στα αεροσκάφη.

Συνιστάται οι επιβάτες να προγραμματίζουν τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο αρκετό χρόνο πριν από το πρόγραμμα της πτήσης τους και να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της πτήσης με την αεροπορική εταιρεία».

Προβλήματα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων διεξάγονται και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ- Γραμμή 1 Μετρό), η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.

Αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ με αποτέλεσμα να σταματούν την κυκλοφορίας τους.

87 κλήσεις στην Πυροσβεστική εξαιτίας της κακοκαιρίας

Δεκαοκτώ νεφροπαθείς έχει μεταφέρει η Πυροσβεστική από διάφορα σημεία της Αττικής σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση. Μέχρι πριν λίγη ώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 87 κλήσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 68 ήταν από την Αττική. Οι κλήσεις αφορούν την παροχή βοήθειας σε άτομα που είναι εντός των ακινητοποιημένων οχημάτων τους, νεφροπαθείς που χρειάζεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση, καθώς και τη μεταφορά ηλικιωμένων σε συγγενικά τους πρόσωπα ή στο ίδιο τους το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αττικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου, με τα συνεργεία που βρίσκονται στις βάσεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών να είναι σε ετοιμότητα. Σχετικά με την Αττική, από το πρωί 50 οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να επέμβουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr