Κακοκαιρία «Διομήδης»- Καρδίτσα: Στα «λευκά» ο Τύμπανος, Αργιθέα κι έντονη βροχή στα πεδινά (pics)

Αισθητή έκανε την παρουσία της λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (10/1) η κακοκαιρία "Διομήδης" και στην περιοχή της Καρδίτσας.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά ενώ ημιορεινά και πεδινά δέχθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στους αυχένες Αγ. Νικολάου (1.450 μ.) και Τυμπάνου (1.600 μ.) το χιόνι ξεπερνά τα 70 εκατοστά ήδη με τα μηχανήματα να επιχειρούν στα σημεία προσπαθώντας να ανοίξουν το δρόμο και να τον διατηρήσουν στη συνέχεια ανοιχτό.

Ανοικτή είναι πάντως η πρόσβαση στην περιοχή του Τυμπάνου.

Σε κάθε περίπτωση, στο Τύμπανο όσο και στον Άγιο Νικόλαο υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση και θα πρέπει να γίνονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις και με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα του νομού ελαφρά χιονόστρωση σημειώθηκε ακόμα και σε υψόμετρα περίπου 200 μέτρων και άνω με περίπου 10 -15 εκατοστά χιόνι στα 750 μ. υψόμετρο.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση (08.30) από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στα οδικά τμήματα:

-Από 48ο χλμ Δ/ση Οξυάς έως 81ο χλμ Επ. Οδ. Καρδίτσας – Άρτας. (Γέφυρα Αχελώου Όρια Ν. Άρτας)

-Από 19ο χλμ έως 47ο χλμ Επ.Ο. Μουζακίου-Στεφανιάδας (Βρύση Αλαμανή-Τ.Κ. Στεφανιάδας)

-Από 11ο χλμ (Δ/ση Τ.Κ. Κρυοπηγής - Λίμνης Πλαστήρα) Επ.Ο. Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα

Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται στα πεδινά με την Καρδίτσα μέσα σε 10 ώρες να έχει δεχθεί περί τα 70 χιλ. βροχής (και να παρατηρούνται προβλήματα συγκέντρωσης υδάτων) και περί τα 55 χιλ. το Μουζάκι σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου σύμφωνα με το Δήμαρχου Μουζακίου κ. Στάθη έχει διακοπεί η οδική σύνδεση μεταξύ Μαγούλας - Μεγ. Καλυβίων Τρικάλων και Μαγούλας - Μαγουλίτσας λόγω αύξησης της στάθμης των ποταμών.

Ο Δήμος Σοφάδων ήταν ο μοναδικός πεδινός δήμος που δεν λειτούργησαν τα σχολεία με πρωινή απόφαση του Δημάρχου Θ. Σκάρλου ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκαν είτε στην πόλη της Καρδίτσας είτε στα χωριά με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προχωρούν σε εργασίες αποκατάτασης.

Επισημαίνεται ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχισθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι υπάρχει alarm από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή επί 48ώρου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: AΡΓΙΘΕΑ (ΚΝΙΣΟΒΟ) FACEBOOK 

Πηγή: KARDITSANET