Κλείσιμο

Σφυροκοπά τη Θεσσαλία ο «Διομήδης»: Πλημμύρες στα Φάρσαλα - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Με σφοδρότητα πλήττει η κακοκαιρία «Διομήδης» τη Θεσσαλία. Οι τεράστιοι όγκοι νερού προκαλούν σοβαρά προβλήματα, ενώ σε δύο περιπτώσεις στη Λάρισα χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απεγκλωβίσει οδηγούς από τα οχήματά τους.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στα Φάρσαλα όπου στην περιοχή Υπέρεια πλημμύρισε το ποτάμι κόβοντας στα δύο το χωριό. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής έτοιμες να ενεργοποιήσουν σχέδιο προληπτικής εκκένωσης ορισμένων σπιτιών του χωριού.

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής Πάνος Γαρουφαλιάς, πριν από λίγο οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα άτομο που είχε παγιδευτεί στα ορμητικά νερά.

Μάχη δίνει η πολιτική προστασία και οι δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στη Λάρισα απομακρύνοντας φερτά υλικά.

Η πολιτική προστασία του δήμου Φαρσάλων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων. Τα σχολεία έκλεισαν νωρίτερα για λόγους ασφαλείας, με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις στα χωριά Χαλκιάδες, Ζωοδόχο Πηγή, Βαμβακού, Ρευματιά, Ευϋδριο, Υπέρεια, Σταυρός, Πολυνέρι κι Ανωχώρι. Επίσης μηχανήματα επιχειρούν στους οδικούς άξονες Βόλου και Λάρισας (από το ύψος των Χαλκιάδων μέχρι και τη διασταύρωση για Βαμβακού) καθώς και τρία μηχανήματα ανατολικά και δυτικά της πόλης των Φαρσάλων.

Το πρωί της Τρίτης η πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει δύο άτομα από τα αυτοκίνητά τους, το ένα από τον παράδρομο της εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων Μακρυχωρίου και το δεύτερο Συκουρίου – Σπηλιάς.

Στον Αγιόκαμπο η πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος καθώς η θάλασσα βγήκε στη στεριά.

Στους δρόμους δημιουργήθηκε ένα απόκοσμο θέαμα, με τους δρόμους να έχουν αφρίσει.

Στην Κοιλάδα του δήμου Τεμπών, έπεσαν δέντρα τα οποία απομάκρυνε στη συνέχεια η Πυροσβεστική.

Στα ορεινά των Τρικάλων τα πάντα έχουν σκεπαστεί από χιόνι όπου σε ορισμένα σημεία το ύψος του ξεπερνά τους 20 πόντους. 

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές που ήδη επιχειρούν στο επαρχιακό δίκτυο για να το διατηρήσουν ανοιχτό.

Οι δυνατοί άνεμοι έφεραν μπελάδες και στα Γιάννενα, καθώς η λίμνη Παμβώτιδα βγήκε στη στεριά και προκλήθηκαν ζημιές κυρίως στην παραλίμνια περιοχή. Κάδοι παρασύρθηκαν, κλαδιά έσπασαν ενώ ο αέρας κατέστρεψε και μεγάλες ομπρέλες από παρακείμενα καταστήματα.

Στα ορεινά του νομού χιονίζει ενώ μέσα στην πόλη, γυάλινη πόρτα ενός φαρμακείου έγινε κομμάτια ενώ ξηλώθηκαν πρόχειρες κατασκευές από κτήρια.

Ανησυχία προκαλεί η έντονη κακοκαιρία «Διομήδης» που πλήττει και τον Βόλο. Λόγω της έντασης της βροχόπτωσης νερά μπήκαν στο κτήριο της Δευτεροβάθμιας, αλλά και στα 1ο και 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, με τους μαθητές να αποχωρούν.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας από το πρωί είχε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και πριν λίγο οι υπάλληλοι αποχώρησαν, καθώς στο σημείο βρίσκεται συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Ωστόσο, επειδή εισήλθαν νερά στο εσωτερικό του κτηρίου και να για μην κινδυνεύσει κανείς, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της σήμερα.

Επίσης, πλημμύρισε και το 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Βελεστίνο, εξαιτίας της έντονης νεροποντής. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανέστειλε τη λειτουργία του σχολείου σήμερα με τους εκπαιδευτικούς να ενημερώνουν τους γονείς, για να παραλάβουν τα παιδιά τους, καθώς ήταν αδύνατο να κάνουν μάθημα.

Οι τοίχοι του σχολείου είχαν φουσκώσει, ενώ νερά υπήρχαν στους διαδρόμου και τις σκάλες του διδακτηρίου καθιστώντας επικίνδυνη την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν οδηγοί ΙΧ και μέσα στην πόλη, καθώς τα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκέντρωσαν μεγάλη ποσότητα νερού, με αποτέλεσμα τα ΙΧ να «κολλήσουν». Σε κάποια περίπτωση, μάλιστα, χρειάστηκε και η επέμβαση οδικής βοήθειας για να παραλάβει το όχημα, που είχε πέσει μέσα στο έργο.

Να σημειωθεί πως ο δρόμος ήταν «ανοιχτός» σε όλο το μήκος του λόγω των έργων, που δεν είχαν ολοκληρωθεί και δεν είχαν σκεπαστεί με άσφαλτο, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία όλων όσων θέλησαν να διασχίσουν την οδό, ακόμη και πεζών.

magnesianews

Στη Μακρινίτσα, επίσης, το κεντρικό πάρκιγκ κυριολεκτικά βυθίστηκε στα ορμητικά νερά με το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media να είναι αποκαλυπτικό, ενώ στο Χορευτό η ένταση του αέρα ήταν τόσο σφοδρή που έβγαλε κυριολεκτικά τη θάλασσα στη στεριά και την έφερε μέχρι τα πρώτα σπίτια στην παραλία, τα οποία γέμισαν λάσπη.
 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE-LARISA PRESS 

Πηγή: skai.gr