Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου (Περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη και στην οδό Διονύσου (Περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του "414" προς Ν.Μάκρη.

Οι δύο δρόμοι έιχαν προηγουμένως κλείσει λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς, ωστόσο κλειστή παραμένει η Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Οι δήμαρχοι συγκάλεσαν έκτακτο συμβούλιο με τους επιτελείς τους και τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας, για την προετοιμασία απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και για την αντιμετώπισή τους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, οι γεννήτριες, καθώς και οι τόνοι από αλάτι, είναι έτοιμα να τεθούν στη διάθεση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ σε 24ωρη ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ήδη οι δήμοι έχουν ανακοινώσει τα σημεία εκείνα στην κάθε περιοχή, που θα λειτουργήσουν ως θερμαινόμενοι χώροι, για όποιον πολίτη το χρειαστεί, αλλά και για άστεγους.

Έχουν αναρτήσει τα τηλέφωνα, όπου μπορεί κάποιος να απευθυνθεί για παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης ή για να αναφέρει κάποιο επικίνδυνο συμβάν.

Πολλοί δήμοι έχουν εντάξει στον σχεδιασμό τους και τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και σπεύδουν να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης τους και τους εθελοντές.

Τέλος, καλούν τους κατοίκους να ενημερωθούν για τις συστάσεις που έχει κάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ανά περίπτωση να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr