Κακοκαιρία "Barbara": Ανοιχτοί οι θερμαινόμενοι χώροι για το κοινό σε Αθήνα και Πειραιά

Σε όλους τους δήμους της Αττικής θα λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, για την προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη

Θερμαινόμενοι χώροι θα λειτουργούν σε όλους τους δήμους της Αττικής για την προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη και για όσο διάστημα διαρκέσουν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της κακοκαιρίας «Barbara.

Στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να προκύψουν, σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργεί για τη φιλοξενία των πολιτών, σε 24ωρη βάση, από σήμερα, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά. (Μυκάλης 51, Καμίνια - τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

Στην Αθήνα

Στο δήμο Αθηναίων, νωρίς το πρωί της Κυριακής, θα ανοίξει μία θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας. Εφόσον υπάρξει αυξημένη ανάγκη για να φιλοξενηθούν άστεγοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι επιθυμούν να προστατευθούν προσωρινά από το κρύο, αλλά δε θέλουν να κατευθυνθούν σε άλλες δομές, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, θα διατεθεί κι ένας επιπλέον χώρος.

Πηγή: skai.gr