Κακοκαιρία Barbara: Πού θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Σε ποιες περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστά - Σε ποιες περιοχές τα μαθήματα αρχίζουν στις 9 το πρωί

Κλειστά  και σήμερα θα παραμείνουν τα σχολεία  σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος, λόγω της κακοκαιρίας «Barbara» που συνεχίζει να πλήττει την χώρα.

Ειδικότερα στην Αττική και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από νεότερη διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ και τη σχετική ενημέρωση των μετεωρολόγων Κ. Λαγουβάρδου και Θ. Καλύβα, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, των Αντιπεριφερειαρχών Πολιτικής Προστασίας Οικονομικών και Παιδείας προέβη στην απόφαση να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία. Επιπλέον σε περιοχές όπως της Ανατολικής Αττικής του Βόρειου Τομέα και της Δυτικής Αττικής, κ.α. (αναλυτικά παρακάτω) συμφωνήθηκε μετά από σχετικές εισηγήσεις των δημάρχων,  λόγω χαμηλών θερμοκρασιών οι εκπαιδευτικοί να είναι κανονικά στα σχολεία και η προσέλευση των μαθητών να είναι μέχρι τις 9 το πρωί. Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά και από  σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προκειμένου να διευκολυνθούν εργαζόμενοι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να προσέλθουν νωρίτερα στο σχολείο. Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις οι δήμοι οι οποίοι είναι και αρμόδιοι. Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση προς τους διευθυντές σχολείων να έχουν μεριμνήσει για την έγκαιρη θέρμανση των σχολικών αιθουσών.   

Ανοιχτά τα σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα   

Ανοιχτά θα είναι τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά  σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.)., εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

Τα σχολεία που δε θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών είναι στους δήμους:

•    Ωρωπού
•    Διονύσου
•    Μαραθώνα 
•    Κηφισιάς
•    Πεντέλης
•    Μάνδρας -Ειδυλλίας  

•    Στο Δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά: 
Νηπιαγωγεία: 24ο, 28ο, 29ο, 30ο, 31ο
Δημοτικά : 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται)  26ο, 27ο, 29ο, 30ο
ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ: 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

2. ΒΑΡΥΜΠΟΠΗ:
 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
3.    ΣΧΟΛΕΙΑ  ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ: 
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 1ο, 2ο, 3ο
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο, 2ο
               ΓΥΜΝΑΣΙΟ  – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών που θα παραμείνουν ανοικτά θα έχουν ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9. 

•    Στο δήμο Φυλής θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά: 
•    ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΣΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 5Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 5Ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Ανοιχτά με ώρες προσέλευσης μέχρι τις 9 θα είναι τα σχολεία στους παρακάτω δήμους: 

Βόρειου Τομέα 

  • Αμαρουσίου 
  • Βριλησσίων   
  • Ηρακλείου  
  • Λυκόβρυσης-Πεύκης 
  • Μεταμορφώσεως  
  • Αγίας Παρασκευής  
  • Παπάγου-Χολαργού   
  • Φιλοθέης-Ψυχικού   

Π. Ε. Νήσων 

•    Κυθήρων 
•    Σαλαμίνας 
Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
•    Παλλήνης  
•    Ραφήνας -Πικερμίου  
•    Σπάτων – Αρτέμιδος 
•    Λαυρεωτικής 
•    Σαρωνικού 
•    Κρωπίας  
•    Μαρκοπούλου
•    Παιανίας  

Ανοιχτά όλα τα σχολεία στην Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 


Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στις εξής περιοχές της Ελλάδας:

Εύβοια
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους αλλά και στη Σκύρο.

Πρώτος ο δήμος Καρύστου ανακοίνωσε επίσημα ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές αύριο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Φθιώτιδα
Κλειστά θα είναι και αύριο Πέμπτη όλα τα σχολεία στη Στυλίδα. 

«Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας -και της Δ.Ε. Στυλίδας- για αύριο Πέμπτη 09-02-2023, λόγω των έκτακτων συνθηκών (χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στην περιοχή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ίδιο και στα Καμένα Βούρλα. «Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός), τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καμένων Βούρλων την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, για την ασφάλεια των μαθητών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές του Δήμου Λοκρών, δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Με απόφαση της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023:

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Κοινότητας Αμφίκλειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Την λειτουργία από τις 10:00 π.μ, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών των Κοινοτήτων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κρήτη
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Ανωγείων.

Βόλος: Κλειστά τα σχολεία στους δήμους Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού και Ζαγοράς-Μουρεσίου
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, καθώς και του παγετού σε ολόκληρη την περιοχή τους.

   Στον δήμο Νοτίου Πηλίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, όπως και οι παιδικοί σταθμοί, θα είναι κλειστά και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού. 

Τήνος 
Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τήνου καθώς και των παιδικών σταθμών του Δήμου Τήνου για την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού, απόφασισε ο Δήμαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτος.

Πηγή: skai.gr
 

Πηγή: skai.gr