Κακοκαιρία “Ariel”: Μεγάλα προβλήματα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια (Φωτογραφίες- βίντεο)

Πάνω από 140 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική στην Κεντρική Μακεδονία - Μεγάλα τα προβλήματα στην Πιερία - Στη Θεσσαλονίκη κορμοί και κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα - Κατολισθήσεις βράχων στη Χαλκιδική - 112 στη Λήμνο

Πολλά και μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Ariel" σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερρία ενώ στη Λάρισα το νερό μπήκε ακόμα και σε μέσα στα σπίτια.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πιερία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επί ποδός και επιχειρεί σε διάφορες περιοχές. Μέχρι και αυτήν την ώρα το Συντονιστικό Κέντρο έχει δεχθεί 146 κλήσεις από κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι 100 έγιναν στην Πιερία, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και τέσσερις απομακρύνσεις ατόμων μέσα από τα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Οι υπόλοιπες κλήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και αφορούσαν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην Κατερίνη σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το νερό έφτασε το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Προβλήματα παρατηρούνται και στις οδικές αρτηρίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr προβλήματα παρατηρούνται στην Πιερία:


▪στο 12 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Άγιου Σπυρίδωνα
▪ στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βροντούς – Καρίτσα
▪ στο δημοτικό οδικό δίκτυο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής


Στη Χαλκιδική προβλήματα υπάρχουν:


▪στο 1 χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων
▪ στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Μεγάλης Παναγίας
▪στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου
▪στην ανώνυμη δημοτική οδό εντός οικισμού Σίβηρης

Επίσης, στη Χαλκιδική προσοχή απαιτείται στην ιρλανδική διάβαση στα Αγγελούδια στην Ολυμπιάδα, την ίδια ώρα που το ρέμα του Μπασδέκη είναι υπό έλεγχο.

Πλημμύρες

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, προβλήματα επίσης προξένησαν νωρίς το πρωί οι κατολισθήσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αποκολλήθηκαν βράχια από τα πρανή του δρόμου και μηχανήματα της Περιφέρειας απομάκρυναν τα φερτά υλικά.

Χαλκιδική

Στην Ιερισσό ένα δέντρο ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνσή του.

Στη Θεσσαλονίκη κορμοί και κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα λόγω του δυνατού ανέμου ο οποίος παρέσυρε λαμαρίνες και αντικείμενα από τα μπαλκόνια, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Πολλά σημεία της πόλης είναι γεμάτα με σκουπίδια, που είχαν γίνει βουνά στους κάδους εξαιτίας των πρόσφατων κινητοποιήσεων.

Λάρισα: Πλημμύρισαν σπίτια και εκτάσεις σε Παλαιόπυργο και Κουλούρα

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν και στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στο παραλιακό μέτωπου του δήμου Τεμπών στο Δέλτα του Πηνειού ποταμού.

Λάρισα

Εκτάσεις και σπίτια που βρίσκονται στα παράλια της Κουλούρας και του Παλαιόπυργου πλημμύρισαν λόγω των μεγάλων όγκων νερού που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή. Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να εκτονώσουν τα νερά προς την θάλασσα ανοίγοντας διόδους στην θέση «Καράβωμα».

Λάρισα

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής παρατηρείται κάθε φορά που σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίοι ζητούν να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή για να αποφεύγονται παρόμοιες καταστάσεις.

Λάρισα

Παράλληλα, κλειστό παραμένει το κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από την Κινέτα μέχρι τα Μέγαρα, στην Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω πτώσης βράχων, από την έντονη βροχόπτωση. Τεράστιο είναι το μποτιλιάρισμα και η ταλαιπωρία για τους οδηγούς, ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας. Παραμένει άγνωστο πότε ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία ενώ στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο η κυκλοφορία είναι κανονική. 

Πηγή: skai.gr