Αλπινιστές «σαρώνουν» την περιοχή στην Κακιά Σκαλά μετά την πτώση βράχων - Άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος

Εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) μέχρι νεωτέρας - Η ανακοίνωση της εταιρίας 

Εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας,  λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας καθώς στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος και δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Τα ειδικά κλιμάκια με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες, προσπαθούν να συγκεντρώσουν υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος, όπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου η Ολυμπία Οδός. 

Σχετικά με τα αίτια, η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.
 
Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου.

Πηγή: skai.gr