Ιπποκράτειο: Σταθερή η κατάσταση υγείας της 9χρονης που τραυματίστηκε σε σχολείο στις Σέρρες

Το νεαρό κορίτσι, που διασωληνώθηκε μετά την διακομιδή της από το νοσοκομείο των Σερρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, παρακολουθείται διαρκώς από τους γιατρούς και υποβάλλεται σε εξετάσεις, έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιονδήποτε ενδεχόμενο επιπλοκών

Σταθερή χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας του 9χρονου κοριτσιού, το οποίο τραυματίστηκε χθες Πέμπτη στο φρύδι την ώρα του διαλείμματος σε σχολείο στις Σέρρες.

Το νεαρό κορίτσι, που διασωληνώθηκε μετά την διακομιδή της από το νοσοκομείο των Σερρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, παρακολουθείται διαρκώς από τους γιατρούς και υποβάλλεται σε εξετάσεις, έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιονδήποτε ενδεχόμενο επιπλοκών.

Στο μεταξύ μιλώντας στο GRTimes, τόσο ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Ιωάννης Καραβασίλης, όσο και αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Σερρών, Γιάννης Δεσποτίδης, ανέφεραν πως ο τραυματισμός της ανήλικης προήλθε μετά από πτώση στην αυλή, την ώρα του διαλείμματος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το φρύδι της.

«Έπεσε στην αυλή εκεί που έτρεχε παίζοντας στο διάλειμμα και χτύπησε στο φρύδι. Άμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών, ωστόσο οι γιατροί έκριναν σκόπιμο ότι πρέπει να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για περισσότερες εξετάσεις, καθώς νευρολογική κλινική για αξονική στις Σέρρες δεν υπάρχει. Η διασωλήνωση προήλθε σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών.

Ο τελευταίος σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε από τη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί, τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού δεν εμπνέει ανησυχία. «Τουλάχιστον αυτό ξέρω από τις 10 το πρωί που μίλησα τελευταία φορά. Ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάτι σοβαρό. Απλώς για προληπτικούς ιατρικούς λόγους έπρεπε να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες».

Για ένα απλό ατύχημα έκανε λόγο και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Ιωάννης Καραβασίλης, μιλώντας στο GRTimes. «Πρόκειται για ένα ατύχημα σαν αυτά που συμβαίνουν κατά δεκάδες στα σχολικά διαλείμματα. Αυτή τη στιγμή το κορίτσι νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο όπου διακομίστηκε για πιο αναλυτικές εξετάσεις και απ’ όσο μαθαίνουμε από το νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή».

Πηγή: grtimes.gr