Σύγκρουση τρένων στην Ινδία: Καμία ελπίδα εύρεσης ζωντανών- Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των παγιδευμένων στα συντρίμμια

Ένα νυχτερινό ταξίδι μετατρέπεται σε μια ασύλληπτη τραγωδία με τις εικόνες από τα πρώτα λεπτά μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στην ανατολική Ινδία να παραπέμπουν σε τοπίο κόλασης.  

Συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη η ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία, με τουλάχιστον: 288 νεκρούς και Χίλιους τραυματίες, από την σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων.

Με τον αριθμό των παγιδευμένων στα συντρίμμια να παραμένει αδιευκρίνιστος, εντείνονται οι φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η επιχείρηση για τον εντυπωσισμό επιζώντων έχει ολοκληρωθεί και πλέον, σύμφωνα με το Reuters, τα σωστικά συνεργεία απομακρύνουν σορούς από το σημείο.

Ένα νυχτερινό ταξίδι μετατρέπεται σε μια ασύλληπτη τραγωδία με τις εικόνες από τα πρώτα λεπτά μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στην ανατολική Ινδία να παραπέμπουν σε τοπίο κόλασης.

Αναποδογυρισμένα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα.

Σωστικά συνεργεία και περίοικοι σκαρφαλώνουν στα συντρίμμια για να απεγκλωβίσουν επιζώντες.

«Καθώς έβγαινα από την τουαλέτα, ξαφνικά το τρένο έγειρε, έχασα την ισορροπία μου, κρατήθηκα από κάτι, κόντεψα να πέσω, το σώμα μου έγειρε, όλα μου τα πράγματα αναποδογύρισαν,
άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο.Σοκαρίστηκα και δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβη, το μυαλό μου σταμάτησε να λειτουργεί, όλο το βαγόνι είχε γείρει» περιγράφει επιζήσασα.

Τραυματισμένοι άνρθωποι κείτονται στο έδαφος, ενώ οι διασώστες δεν σταματούν να βγάζουν επιβάτες από το τρένο.Τουλάχιστον 288 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1000.

«Έκλαιγε και τελικά πέθανε. Πολλοί άνθρωποι ήταν εκεί και ζητούσαν απεγνωσμένα για νερό. Έδωσα νερό σε όλους.Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών από το χωριό μου, 
ήρθαν να βοηθήσουν. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμένοι άνθρωποι στον τόπο του δυστυχήματος. Ήμουν γεμάτος αίματα, παντού», αναφέρει επιζών.

Όλα ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα, τοπική ώρα, όταν επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και χτύπησε σε σταματημένη εμπορευματική αμαξοχτοιχία. Τα βαγόνια έπεσαν στην άλλη γραμμή, με 

Τουλάχιστον 200 ασθενοφόρα και εκατοντάδες γιατροί και μέλη σωστικών συνεργείων σπέυδουν στο σημείο.

Μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν ζωντανούς ανθρώπους μέσα και γύρω από τα βαγόνια...

Εκατοντάδες πολίτες σχηματίζουν ουρές για να δώσουν αίμα στα νοσοκομεία για ένα από τα πιο θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της πρόσφατης ιστορίας της χώρας.  

Eικόνες από το σημείο δείχνουν κατακρεουργημένα βαγόνια, στοιβαγμένα και διάσπαρτα στις ράγες. 

Με τα χέρια, με ειδικά μηχανήματα, σχηματίζοντας ανθρώπινες αλυσίδες, τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο.

Το φως της ημέρας αποκαλύπτει και το μέγεθος της τραγωδίας, με τις σορούς των επιβατών να βρίσκονται καλυμμένες με σεντόνια στις γραμμές.

«Φυσικά, ανησυχούμε για τη φροντίδα των σορών  και την μεταφορά όλων των ζωντανών στα νοσοκομεία, αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα», αναφέρει ο Επικ. Υπουργός Πολιτείας Οντίσα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας θα μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας, και γιατί το δεύτερο τρένο δεν σταμάτησε εγκαίρως.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας αυτή η τριπλή σιδηροδρομική σύγκρουση οφείλεται σε βλάβη του συστήματος σηματοδότησης.

Η πρώτη επιβατική αμαξοστοιχία έπρεπε να ταξιδεύει στην κύρια γραμμή δόθηκε όμως η εντολή να εισέλθει στην βοηθητική γραμμή όπου και συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο.

Πηγή: skai.gr