Ηλεία: Δηλητηρίασαν σκυλιά σε αλσύλλιο - Επικήρυξαν τους δράστες φιλόζωοι (Φωτο)

 Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό 

Ακόμα ένα περιστατικό με αδέσποτα ζώα που βρίσκουν τραγικό θάνατο μετά από δηλητηριασμένη τροφή, συνέβη χθες το πρωί στην περιοχή της Σπιάντζας, με τους φιλόζωους να εντοπίζουν μέσα στο αλσύλλιο τα νεκρά σκυλιά.

Όπως κατήγγειλαν, αυτή είναι μια κατάσταση που απαιτεί άμεσες λύσεις καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό ενώ χθες θανατώθηκαν από άγνωστους ή άγνωστο δράστη ακόμα δύο σκυλιά που μπορεί να ήσαν αδέσποτα ωστόσο δεν αποτελούσαν κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή.

Μία μόλις ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων που αποτελεί ημέρα ευαισθητοποίησης για όλους, φιλοζωικές οργανώσεις και φιλόζωοι εθελοντές έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που εδώ και χρόνια προσπαθούν να σταματήσουν καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν, «δεν φταίνε τα αδέσποτα που βρίσκονται στο δρόμο αλλά όλοι όσοι ενώ τα έχουν στο σπίτι τους κάποια στιγμή τα βαριούνται και τα εγκαταλείπουν». Άλλωστε αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλές περιοχές και του Πύργου και σύμφωνα με αναφορές αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο.

Ηλεία: Δηλητηρίασαν σκυλιά σε αλσύλλιο - Επικήρυξαν τους δράστες φιλόζωοι (Φωτογραφίες)

«Βρήκαμε νεκρά ακόμα δύο σκυλιά μέσα στο αλσύλλιο της Σπιάντζας, τα οποία προφανώς κάποιοι ή κάποιος θέλησε να τα τιμωρήσει ρίχνοντάς τους φόλες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά θα ήθελα να πω ότι πρέπει πρώτα να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι οι υποτίθεται φιλόζωοι που εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους και τα κάνουν οι ίδιοι αδέσποτα ενώ αυτά δεν φταίνε σε τίποτα. Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Συνέχεια γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών.

Ήταν δύο σκυλιά που δεν ήταν επιθετικά ήταν φροντισμένα από κατοίκους και φιλόζωους και δεν αποτελούσαν κίνδυνο», αναφέρει στην εφ. Πατρίς, η φιλόζωη εθελοντής κι κάτοικος της περιοχής, Μίκα Παπανδρέου η οποία ήταν από τους πρώτους εθελοντές που έφτασε στο σημείο και ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές.

Να βρεθεί λύση

Να σημειωθεί ότι το σημείο που τα σκυλιά «παγιδεύτηκαν» με την δηλητηριασμένη τροφή ήταν ο εσωτερικός χώρος του αλσυλλίου με τους φιλόζωους να κάνουν λόγο για πλήρη αναλγησία από κάποιους. Για το συμβάν διενεργεί έρευνα το αστυνομικό τμήμα του Πύργου όπου έγινε και η καταγγελία ενώ ενημερώθηκε άμεσα και ο δήμος του Πύργου για την περισυλλογή των νεκρών αδέσποτων ζώων.

«Με συχνές μας οχλήσεις στο αρμόδιο τμήμα του δήμου Πύργου και τους αντιδημάρχους που ήταν και είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα, είχαμε ενημερώσει για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας με εγκαταλείψεις αδέσποτων ειδικά μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας. Είναι ένα γεγονός που γιγαντώνεται διαρκώς και πρέπει να βρεθεί επιτέλους λύση. Εμείς ως φιλόζωοι τα φροντίζουμε όλα τα ζώα που βρίσκονται εδώ στην περιοχή μας και μάλιστα έχουμε προβεί και σε στειρώσεις, αλλά πρέπει και ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν βάσει του νόμου», αναφέρει η κ. Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε η Μίκα Παπανδρέου έχει ληφθεί απόφαση από τους φιλόζωους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Σπιάντζας με δικά τους έξοδα να συγκεντρώσουν χρήματα και να τα δώσουν σε όποιον δώσει πληροφορίες για την θανάτωση των δύο σκυλιών μέσα στο Αλσύλλιο.

«Θα δώσουμε αμοιβή σε όποιον μας δώσει πληροφορίες για το συμβάν, μια κίνηση που αποφασίσαμε μόνοι μας ως κάτοικοι φιλόζωοι που θέλουμε να σταματήσει αυτό το κακό που συμβαίνει στον τόπο μας. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι τα ζώα είναι ζωντανοί οργανισμοί και υποφέρουν πολλές φορές περισσότερο από τους ανθρώπους όταν τα εγκαταλείπουν. Ας αλλάξουν πια οι νοοτροπίες», τονίζει η κ. Παπανδρέου.

Πηγή: tempo24.news