ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Καρέ καρέ ο «μαϊμού» εμβολιασμός από κάμερα της ΕΛ.ΑΣ

Μια απίστευτη υποθεση εικονικών εμβολιασμών έφερε στο φως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, καταγράφοντάς τη μάλιστα και με κάμερα. 

Δυο γυναικες, μία εκ των οποίων μάλιστα γιατρός, με τη συνδρομή νοσηλεύτριας  στο ΙΚΑ Αλεξανδρας, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα η νοσηλεύτρια τους έκανε την ένεση πλην όμως δεν της χορήγησε το εμβόλιο.

Μια 75χρονη γυναίκα περιμένει την σειρά της για εμβολιασμό. Η νοσηλεύτρια την πλησιάζει με τη σύριγγα στο χέρι και προχωράει στην χορήγηση της δόσης. Αφού ολοκληρώνει την διαδικασία καλύπτει με βαμβάκι το τρύπημα από την ένεση. 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν προδίδει το γεγονός ότι πρόκειται για έναν εικονικό εμβολιασμό που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα κέντρα υγείας της Αθήνας. 

Την εικόνα έχει καταγράψει η κάμερα της αστυνομίας που αξιοποιώντας απόρρητες πληροφορίες και σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές είχε θέσει υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο μετά από υποψίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Η γυναίκα που κατέγραψε η κάμερα, πλαστική χειρουργός στο επάγγελμα συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ το ίδιο συνέβη και με την 59χρονη νοσηλεύτρια που προσποιήθηκε ότι χορήγησε την δόση. 

Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Λίγη ώρα πριν η κάμερα της ΕΛ.ΑΣ. είχε καταγράψει έναν ακόμα μαιμού εμβολιασμό. 
Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά η γραμματέας της 75χρονης, συνταξιούχος υπάλληλος του συγκεκριμένου κέντρυο υγείας και φίλη της νοσηλεύτριας που κάνει τους εμβολιασμούς.

«Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων τα οποία τέθηκαν υπόψιν του αρμόδιου εισαγγελέα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, Απόστολος Σκρέκας.

Με το κινητό στο χέρι για να βγάλει την αναμνηστική φωτογραφία του δήθεν εμβολιασμού, η 66χρονη γυναίκα περιμένει την νοσηλεύτρια που πλησιάζει με την σύριγγα. 

Απαθανατίζει τη στιγμή με σκοπό να την ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ...απόδειξη. 

Αφού προχωράει στην εικονική χορήγηση της δόσης, η νοσηλεύτρια σκύβει και προσπαθεί να σβήσει τα ίχνη από το πάτωμα όπου ενδεχομένως να κατέληξε η δόση του εμβολίου.  

Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Πηγή: skai.gr