Σκάνδαλο με εικονικούς εμβολιασμούς- ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Ο τρόπος δράσης της νοσηλεύτριας

«Μαιμού» ενέσεις χωρίς να χορηγείται το εμβόλιο περιλαμβάνει η υπόθεση με τους εικονικούς εμβολιασμούς που αποκαλύφθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. η 59χρονη νοσηλεύτρια φέρεται να έχει κάνει εικονικούς εμβολιασμούς σε μια 76χρονη πλαστική χειρουργό και την 66χρονη γραμματέα της.

Ο τρόπος δράσης

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές κατόπιν καταγγελίας και έρευνας παρατηρήθηκε πως κατά την διάρκεια του εμβολιασμού δεν πιεζόταν το έμβολο της σύριγγας με το εμβόλιο και δεν φαινόταν να έχει γίνει έγχυση του υγρού στο οργανισμό ενώ στην συνέχεια βεβαιώθηκε αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θέτοντας υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο μετά από υποψίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των προαναφερόμενων τριών γυναικών  στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Παράλληλα, από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν στο κάδο απορριμάτων και κατασχέθηκαν μια σύριγγα γεμάτη υγρό και ένα μισοάδειο φιαλίδιο εμβολίου τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: skai.gr