Να συμπεριλάβει ο πρωθυπουργός στις ανακοινώσεις του, της Τρίτης, και την Εκκλησία, ζήτησε ο  Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον κ. Μητσοτάκη. 

Ανακοίνωσε, δε, ότι ο κ. Ιερώνυμος «έχει συγκαλέσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την Πέμπτη για να συζητηθεί η κατάσταση γιατί υπάρχει μεγάλη εσωτερική αντίδραση. Οι άνθρωποι, οι Χριστιανοί, έχουν κουραστεί να είναι έξω από το σπίτι τους που είναι η Εκκλησία και οι ακολουθίες».

«Εάν γίνεται συζήτηση αποκλιμάκωσης ως προς τους άλλους και όχι προς την Εκκλησία τότε θα δοθεί η εντύπωση ότι υπήρχε ιδεολογικός πόλεμος προς την Εκκλησία όπως μού έλεγαν αρκετοί πιστοί και το προηγούμενο διάστημα» προειδοποίησε ο Μητροπολίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.  

«Πρέπει να συνεκτιμήσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ότι σεβαστήκαμε τα μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Ιερόθεος διευκρινίζοντας ότι «η επιστολή (σ.σ. του κ. Ιερώνυμου) εστάλη πριν από τη δράση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Όταν, όμως, όταν υπάρχει παράλληλο γεγονός όπως στην Παναγία την Τρυπητή που έβγαλαν την εικόνα για περιφορά και μπήκε πρόστιμο στον οδηγό του αυτοκινήτου, όταν τα συγκρινείς δημιουργούνται πικρίες».

«Δεδομένου ότι η εκκλησία έκανε τόσο μεγάλη προσπάθεια και για ένα διάστημα μεγάλο 2 με 2,5 μήνες οι ναοί ήταν κλειστοί, τώρα πρέπει  σταδιακά να γίνεται το άνοιγμα των ναών σε λογικά πλαίσια. Να γίνονται οι ακολουθίες με περιοριστικά μέτρα που ζητούν οι επιστήμονες» είπε ο κ. Ιερόθεος.
 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις