Επιστολή Ιερώνυμου και Συνοδικών για να ανοίξουν οι εκκλησίες

Επιστολή Ιερώνυμου και Συνοδικών για να ανοίξουν οι εκκλησίες

Eπιστολή προς τον Πρωθυπουργό  απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, με την οποία ζητά το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου, ως Προέδρου της Ιεράς Συνόδου και κατόπιν διαβούλευσης με τους Συνοδικούς, έφυγε μεσοβδόμαδα (συγκεκριμένα την Πέμπτη) προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, «ούτε σε αυστηρούς τόνους είναι γραμμένη, ούτε «σκληρή» είναι ούτε τίποτε...» Όπως ανεφέρουν εκκλησιαστικοί κύκλοι στο skai.gr, αυτό που ζητάνε ο Αρχιεπικοπος και Συνοδικοί είναι στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να ανοίξουν οι Ναοί στους πιστούς το ταχύτερο δυνατόν με την τήρηση όλων των προδιαγραφών και όλων των υποδείξεων και όλων των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Σε σχέση με την παρουσία των πιστών προτείνεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών σε κάθε Ναό, με βάση τα τετραγωνικά του, συγκεκριμένες αποστάσεις
που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των πιστών κλπ.

Σύμφωνα πάντα με εκκλησιαστικούς κύκλους η πρώτη αντίδραση, ήταν ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα αναμένοντας τις εκτιμήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και των αρμοδίων υγειονομικών αρχών.

Πηγή: skai.gr