ΚΑΙΡΟΣ

Ιερώνυμος σε Τσίπρα:Δεν μπορούμε να δεχθούμε Μακεδονία από οιονδήποτε άλλον

Η Εκκλησία δεν επιθυμεί ανάμειξη στις ενέργειες του ΥΠΕΞ, αλλά η διαχρονική μαρτυρία λόγου και αίματος κλήρου και λαού υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας τής απαγορεύει να δεχθεί τη χρήση του ονόματος από οποιονδήποτε άλλον επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το ζήτημα των Σκοπίων, ?χει και την εκκλησιαστική του παράμετρο, την οποία θεωρούμε πολύ σοβαρή, επισημαίνει ο κ. Ιερώνυμος, και τονίζει πως «στα πλαίσια της συμφωνίας περί του ονόματος του Κράτους των Σκοπίων, να υπάρξει μέριμνα και για την ?ντίστοιχη ονομασία της σχισματικής ?κκλησίας, ?πό τόν τίτλο της ?ποίας πρέπει νά απαληφθεί ? ?ρος "Μακεδονία" και τα παράγωγά του».

Με απαντητική επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο, ο πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη «την εκκλησιαστική πτυχή με τη δέουσα προσοχή». Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι βάσει του Συντάγματος υπεύθυνη για το ζήτημα είναι η κυβέρνηση, και ότι οι ρόλοι Εκκλησίας – Πολιτείας είναι διακριτοί.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αρχιεπισκόπου


Πηγή: skai.gr