Άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία (φωτογραφίες)

Η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά - Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - κινδύνεψε να καεί στη μεγάλη φωτιά πριν λίγες μέρες 

Την περασμένη εβδομάδα, σε μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Δίστομο Βοιωτίας, κινδύνεψε σοβαρα η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά - Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO- καθώς οι φλόγες μπήκαν στον περίβολο του μοναστηριού

Βοιωτία: Καίγεται η ιστορική μονή του Οσίου Λουκά

Σήμερα, οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί και οι προσκυνητές και οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν και πάλι τις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής. 

Ήδη από χθες είναι καθαρισμένοι τέλεια όλοι οι χώροι ενώ αποκαταστάθηκε και το ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο, κλιμάκιο πυροσβεστών παραμένει στο μοναστήρι για λόγους ασφαλείας. 

moni

Σήμερα επισκέφθηκαν το μοναστήρι πολλοί επισκέπτες, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να θαυμάσουν την υπέροχη θέα προς την ελαιόφυτη Λάκα και τον Ελικώνα. «Μαυρίζει η ψυχή σου από τα καμένα...»  δήλωσε ο Ηγούμενος του Βυζαντινού Μοναστηριού πατέρας Σεραφείμ. 

osios

Όλοι οι χώροι της Ι. Μ είναι επισκέψιμοι και ασφαλείς εκτός από τμήμα μπροστά στο ημι-κατεστραμένο κτιριο που ήταν το κελί του αείμνηστου Ηγουμενου Παπα-Ιωασαφ. 

Κατα τις πληροφορίες και οι τέσσερις τοίχοι είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί/ αναπαλαιωθεί και αυτό μετά από μελέτη.

Πηγή: skai.gr