Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Οδηγίες με αφορμή την νέα υπόθεση με ψευτογιατρό

Πως μπορούν οι πολίτες να διακρίνουν τους αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή την νέα υπόθεση ψευτογιατρού που οδήγησε στο θάνατο πέντε ατόμων εξέδωσε οδηγίες προς του πολίτες με σκοπό να μπορούν να διακρίνουν τους αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για εξαπάτηση πολιτών από απατεώνες που υποδύονται τον γιατρό, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θέλει να επισημάνει τα ακόλουθα:

-Η άσκηση της ιατρικής επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) από γιατρούς οι οποίοι είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Καλούνται οι πολίτες όταν επισκέπτονται χώρους Π.Φ.Υ. να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την αδειοδότηση από τον ΙΣΘ η οποία πιστοποιείται από ειδική ταμπέλα «νόμιμου αδειοδοτημένου ιατρείου».

Επίσης αν υπάρχουν σχετικές αμφιβολίες να αναζητούν το επώνυμο του γιατρού – εγγεγραμμένου μέλους του ΙΣΘ, δια μέσου της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο ακόλουθο link: https://isth.gr/lista-iatron/

Πηγή: skai.gr