Κλείσιμο

Η πτήση με το μοιραίο Φάλκον: 23 χρόνια από τον θάνατο του Γάννου Κρανιδιώτη

Το μοιραίο Φάλκον πετούσε πάνω από το Βουκουρέστι, όταν έπεσε σε μεγάλα κενά αέρος

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πτώση του πρωθυπουργικού Φάλκον, στο οποίο επέβαινε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ένα δυστύχημα που είχε «παγώσει» όλη την Ελλάδα.

Στο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους συνολικά επτά άτομα: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο 23χρονος γιος του Νικόλας, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίνα Ασημακοπούλου, ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του υπουργού Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Το μοιραίο Φάλκον πετούσε πάνω από το Βουκουρέστι, όταν έπεσε σε μεγάλα κενά αέρος. Για λίγα εφιαλτικά δευτερόλεπτα, όσοι δεν ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους, χτυπούσαν στα πλαϊνά του αεροσκάφους, στην οροφή και στο πάτωμα, με αποτέλεσμα είτε να τραυματιστούν είτε να πεθάνουν.

Για την επέτειο θανάτου του Γιάννου Κρανιδιώτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έγραψε στο Twitter:

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Συμπληρώνονται σήμερα 23 χρόνια από την αδόκητη απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε  πολιτικός ο οποίος υπηρέτησε με σθένος τις  Αρχές και τις  Αξίες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν ένας από τους θερμούς  υποστηρικτές της διεύρυνσης της.

Με την διπλωματική διορατικότητά που τον διέκρινε προσέφερε τα μέγιστα στον ελλαδικό και στον κυπριακό ελληνισμό.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά τον απροσδόκητο θάνατό του, στις ιδιαίτερα απαιτητικές στιγμές για τον ελληνισμό, η παρακαταθήκη του αποτελεί στοιχείο έμπνευσης και καθοδήγησης ώστε Ελλάδα και Κύπρος να συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού αλλά και για μια σθεναρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και απειλών που αντιμετωπίζουμε».

Πηγή: skai.gr