Κλείσιμο

Πτήση Emirates: «Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει» δηλώνει επιβάτης στον skai.gr - Audio

Οι επιβάτες της πτήσης ΕΚ 209 της Emirates αργά τη νύχτα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν και θα αναχωρήσουν για Νέα Υόρκη σήμερα.

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός


Λεπτό προς λεπτό περιγράφει στον skai.gr τι συνέβη στην πτήση ΕΚ 209 της Emirates ο επιβάτης της Γιάννης Σπυριδάκης. Το αεροσκάφος της Emirates είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη. 

Μετά τον συναγερμό που σήμανε για πιθανό ύποπτο επιβάτη, το αεροπλάνο επέστρεψε στην Αθήνα.

«Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν υπήρξε πληροφόρηση… Ήταν  λίγο συγκεχυμένες οι πληροφορίες του προσωπικού του αεροπλάνου, γι’ αυτό υπήρξε ένας προβληματισμός» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ Σπυριδάκης. 

Η πτήση ΕΚ 209 προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγα λεπτά πριν τις 22:00 συνοδευόμενη από δύο F16 της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής τόσο στους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους δεν εντοπίστηκε τίποτα το ύποπτο, ούτε και το άτομο που αφορούσε η πληροφορία των ξένων Αρχών.

Οι επιβάτες αργά τη νύχτα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν και θα αναχωρήσουν για Νέα Υόρκη σήμερα Παρασκευή.

Στο μεταξύ στο αεροδρόμιο είχε σημάνει πλήρης συναγερμός με συνέπειες στην εκτέλεση των αεροπορικών δρομολογίων. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ καθώς και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν στο αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα και ακολούθησαν εξονυχιστικοί έλεγχοι τόσο στους επιβάτες, όσο και στις αποσκευές.

Ο ύποπτος, που φερόταν να είναι αραβικής ή τουρκικής καταγωγής δεν εντοπίστηκε. Η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι το ύποπτο άτομο σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση μέσα σε μικρό χρονικό ορίζοντα. Ωστόσο, ο συναγερμός έληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν με επίσημη ανακοίνωσή της, η ελληνική αστυνομία έκανε γνωστό ότι δεν βρέθηκε το ύποπτο άτομο ή οτιδήποτε ύποπτο.

H ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Το αεροπλάνο της Emirates

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

Πηγή: skai.gr