Κλείσιμο

Η Καρδίτσα μετά τον Ιανό: Φωτογραφίες από τις καταστροφές  

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα δεύτερη ημέρα μετά τον κυκλώνα Ιανό που σάρωσε την περιοχή το βράδυ της Παρασκευής. 

Τρεις νεκρούς,δύο αγνοούμενους και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες και στην αγροτική παραγωγή, έχει αφήσει πίσω του ο Ιανός από το πέρασμά του στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα οχήματα που παρασύρθηκαν ή καταπλακώθηκαν από σπίτια ή δέντρα, σκουπίδια σε κάδους εντός και εκτός (που παρασύρθηκαν από τα νερά), εμπορεύματα και αντικείμενα που πλημμύρισαν και καταστράφηκαν.

Καταστηματάρχες προσπαθούν για δεύτερη ημέρα να μαζέψουν... τα ασυμμάζευτα από τα μαγαζιά τους με τα περισσότερα προϊόντα να καταλήγουν στα σκουπίδια. Ο Δήμος ωστόσο επισημαίνει ότι αν υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές που έχουν καταστραφεί, αυτές θα πρέπει να μεταφέρονται στο χώρο του ζωοπάζαρου.

Ο Δήμος Καρδίτσας επίσης κάνει έκκληση να μην κινούνται Ι.Χ. αυτοκίνητα στην πόλη αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος καθώς πρέπει να κινούνται μεγάλα φορτηγά και απορριμματοφόρα για να καθαρίσει η πόλη.
 

Πηγή: karditsalive.net