Η δύσκολη εξίσωση των σχολείων: Το σενάριο εθελοντικής επιστροφής στα δημοτικά 

Η δύσκολη εξίσωση των σχολείων: Το σενάριο εθελοντικής επιστροφής στα δημοτικά 

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συνεχείς είναι οι τηλεδιασκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς συνεργάτες του και τους ειδικούς λοιμωξιολόγους ενώ τη Δευτέρα θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η σταδιακή άρση των περιορισμών θα γίνει σε διαφορετικές φάσεις.

Η πρώτη αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, 4 Μαΐου οπότε και αναμένεται να ανοίξουν μικρά εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις των πολιτών -εκτός της μετάβασης στα νησιά και θα καταργηθεί η προϋπόθεση αποστολής SMS στο 13033.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Δύσκολη εξίσωση είναι το άνοιγμα των σχολείων όπου και εξετάζονται διάφορα σενάρια.

Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου, είναι η 11η Μαϊου και δεν αποκλείεται στην ίδια ημερομηνία να ξεκινήσουν μαθήματα και στις υπόλοπες τάξεις του Λυκείου.

Τελευταία αναμένεται να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ενώ εξετάζεται και το σενάριο για εθελοντική συμμετοχή μαθητών είτε από το σπίτι, είτε από το σχολείο.

Επίσης, εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους.

Πότε θα ανοίξουν καφετέριες και χώροι λατρείας

Στη δεύτερη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα ανοίξουν οι χώροι εστίασης, περί τις 25 Μαρτίου, ενώ από τις αρχές Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί η τρίτη φάση, οπότε και θα ανοίξουν χώροι λατρείας για τους πιστούς και τα ξενοδοχεία. Βασικός παράγοντας για την πορεία του τουρισμού, είναι το τι θα γίνει με τις αεροπορικές πτήσεις και πως θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
 

Πηγή: skai.gr