Η Αθήνα ξανά στο επίκεντρο της παιδαγωγικής επιστήμης

Για δεύτερη φορά η Αθήνα μπαίνει στο επίκεντρο των παγκόσμιων παιδαγωγικών εξελίξεων. Μετά το πολύ επιτυχημένο διεθνές συνέδριο για το παιχνίδι στην εκπαίδευση των πολύ μικρών παιδιών (Play on Early Education), που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019 στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας και προσέλκυσε συμμετέχοντες απο 24 χώρες, στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί μεταξύ 27 και 30 Απριλίου 2022, το δεύτερο Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή και πάλι ομιλητών και συνέδρων από όλο τον κόσμο.

Στόχος του φετινού Συνεδρίου είναι να διερευνήσει τον ρόλο και την μορφή του παιχνιδιού σε μια εκπαίδευση που αλλάζει ραγδαία και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του κόσμου που έρχεται.

Και σε αυτό το συνέδριο αναμένεται να προσέλθουν διεθνούς φήμης ομιλητές όπως άλλωστε συνέβη και στο πρώτο όπου για πρώτη φορά είχαν βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη ο διάσημος Dr. Peter Gray,  η  δημοφιλής Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο Tom Hobson γνωστός ως «Teacher Tom» από το Seattle, ο Meynell Walter από το Ηνωμένο  Βασίλειο.

Το συνέδριο, πέρα από εγνωσμένου κύρους ομιλητές θα περιλαμβάνει και ειδικά βιωματικά εργαστήρια ενώ ανάλογα με τα υγειονομικά μέτρα που θα είναι σε ισχύ, αναμένεται να λάβουν μέρος με φυσική παρουσία περίπου 150 άτομα και άλλα 200-300 μέσω διαδικτυακής παρακολούθησης.


Το Play on Early Education απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την εκπαίδευση και το παιχνίδι των πολύ μικρών παιδιών, σε γονείς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς και σε όσους ασκούν δραστηριότητες που απευθύνονται στις μικρές ηλικίες.  

Την ευθύνη και την διοργάνωση του συνεδρίου την έχει το ελληνικό διακεκριμένο play-based σχολείο Dorothy Snot preschool & kindergarten.
Η Dorothy Snot είναι ένα ελληνικό σχολείο για πολύ μικρά παιδιά (1-6 ετών) με την δική του εκπαιδευτική φιλοσοφία, που εστιάζει στην βιωματική ανακάλυψη του κόσμου μέσα από το παιχνίδι, την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την ελευθερία.

Website: http://www.playonathens.com
https://www.facebook.com/playonearlyeducation
https://twitter.com/PlayEarly
https://www.instagram.com/playonearlyathens/

Πηγή: skai.gr