Γραμμή 4 Μετρό: Ποιοι θα είναι οι 15 νέοι σταθμοί της - Το Μετρό «αγκαλιάζει» την Αττική

Σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής θα «αγκαλιάζει» η Γραμμή 4 του Μετρό μετά την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που ουσιαστικά ολοκληρώνει σε μεγάλο βαθμό όλο το δίκτυο συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς. 

Στις 7.30 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στο Γαλάτσι και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την υπογραφή της Γραμμής 4 του Μετρό. Είναι 15 σταθμοί, με την Γραμμή να  καλύπτει όταν ολοκληρωθεί περιοχές από το Άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδή, αλλά και περιοχές πυκνοκατοικημένες όπως Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός. 

Με τη νέα Γραμμή θα εξυπηρετούνται 300.000 επιπλέον κάτοικοι, αλλά και η Πανεπιστημιούπολη, και θα έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς από τα οχήματα που δε θα κυκλοφορούν  θα μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές ρύπων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η νέα Γραμμή θα καλύπτει τις περιοχές: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή. 
 

Πηγή: skai.gr