«Θέλουμε κάθαρση»: Το συγκλονιστικό μήνυμα των γονιών του Άλκη

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, μιλούν μετά το χαμό του παιδιού τους δημοσίως και συγκλονίζουν. Ο πόνος τους απερίγραπτος, όπως όμως και το μεγαλείο της ψυχής τους. 

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, οι γονείς του Άλκη Καμπανού, λίγες ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου τους, συγκλονίζουν με το μεγαλείο της ψυχής τους. 

"Τι θέλουμε ;Κάθαρση. Κάθαρση και όχι εμείς, η ελληνική κοινωνία. Αν θέλει να συνεχίσει κατ' αυτό τον τρόπο, ας συνεχίσει. Αν θέλει την κάθαρση όμως , πρέπει να κάνουν κάτι." τονίζει ο πατέρας του.

Δεν έχουν νιώσει αγάπη

Διαλυμένοι από το χαμό του παιδιού τους,  στέλνουν  μήνυμα υπέρ αγάπης και ενότητας.

"Σίγουρα θα υπάρξουν και θερμοκέφαλοι ,να τους πω υπανθρώπους; Να του πω υπανθρώπους οι οποίοι δεν θα καταλάβουν. Δεν θα καταλάβουν γιατί έχουν εσφαλμένες βιωματικές καταστάσεις. Δεν έχουν νιώσει την αγάπη. Ε αυτούς η κοινωνία θέλει να τους κρατάει μέσα της ή θα πρέπει να τους αποβάλει με κάποιο τρόπο;", διερωτάται.

"Να μην ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Αυτό ζητάμε από την πρώτη μέρα. Δεν μίλησα ούτε εγωιστικά, δηλαδή κλείστε τους μέσα, πιάστε τους, βάλτε τους , δεν κατηγόρησα κανέναν. Ένα πράγμα ζητάμε, να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Σε καμία οικογένεια, σε κανένα παιδί" δηλώνει η μητέρα του.

Θα ζω με τον πόνο μέχρι να πεθάνω
 

Ο πόνος είναι βαρύς. Η ζωή τους κατέρρευσε σε μια νύχτα.  

"Για εμάς ότι ήταν να συμβεί, συνέβη. Εγώ θα ζω στον πόνο μου μέχρι που να πεθάνω", δηλώνει ο πατέρας προσθέτοντας πως το άγγιγμα της γυναίκα του του δίνει πλέον κουράγιο για να περάσει αυτό το δύσκολο μονοπάτι.

Να γίνει πράξη το κύμα συμπαράστασης

Με όσο κουράγιο τους έχει απομείνει, απευθύνονται στο κόσμο, που με ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης τους έχει σταθεί όλες αυτές τις μέρες .

"Αυτό το κύμα συμπαράστασης να γίνει και πράξη. όχι να μείνει σε ένα απλό συναίσθημα, να γίνουν και πράξεις" καταλήγει ο πατέρας του Άλκη.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr