Γλυκά Νερά: Στους γονείς της Κάρολαϊν η μικρή Λυδία – Aφαίρεση γονικής μέριμνας για συζυγοκτόνο

Την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας αναλαμβάνουν οι γονείς της Κάρολαιν Κράουτς, δολοφονηθείσας από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά.

της Ιωάννας Μάνδρου

Στην οικογένεια της άτυχης Καρολάιν ανέθεσε η Εισαγγελία Ανηλίκων την γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας για χρονικό διάστημα 30 ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ την οριστική απόφαση για το ποιός θα έχει το παιδάκι θα λάβει το δικαστήριο.

Η Εισαγγελία συνεκτιμώντας τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί  μετά τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αποφάσισε το παιδάκι να μένει με τη μητέρα της Καρολάιν στην Αλόνησο, ενώ παράλληλα όρισε να έχει επικοινωνία και με την οικογένεια του δράστη ( Μπάμπη Αναγνωστόπουλου) προκειμένου να μην αποκοπεί και από τη γιαγιά και τον παππού αυτής της πλευράς.

Παράλληλα η Εισαγγελία διαβίβασε την απόφαση για την επιμέλεια της μικρής στον Εισαγγελέα Βόλου προκειμένου να ελέγχει κατά πόσον τηρείται το περιεχόμενο της απόφασης κι αν η επιμέλεια και οι όροι επικοινωνίας με την οικογένεια Αναγνωστόπουλου εφαρμόζονται.

Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο μετά τις 30 ημέρες θα αποφασίσει οριστικά για την γονική μέριμνα και επιμέλεια της μικρής. 

Σε αυτό το στάδιο, η οικογένεια της Κάρολαιν είχε ζητήσει αποκλειστική επιμέλεια για το παιδάκι, ενώ η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που έχει ως σήμερα τη μικρή, είχε ζητήσει συνεπιμέλεια με τη λογική το κοριτσάκι να μένει μαζί τους απο τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο και το καλοκαίρι στην Αλόνησο  με την άλλη γιαγιά. 

Η Εισαγγελία ακολούθησε μία τρίτη λύση δίνοντας την επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν και επιτρέποντας την επικοινωνία και με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι διαθέτουν σπίτι στην Αλόνησο.

Επίσης αφαιρείται με την απόφαση της Εισαγγελίας η γονική μέριμνα από τον δράστη της στυγερής δολοφονίας.