Γλυκά Νερά-Μπουκουβάλα: Ούτε δίπλωμα, ούτε άδεια επαγγέλματος έχει η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

Η φερόμενη ψυχολόγος της Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, «δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος», ανέφερε, η πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

Η πρόεδρος δήλωσε πως ο σύλλογος Ελλήνων ψυχολόγων ζήτησε από την «ψυχολόγο» να προσκομίσει το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και με εξώδικο η ίδια απάντησε την Παρασκευή 4 Ιουνίου προέκυψε ότι δεν έχει τίποτε από τα δύο. 

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το τίτλο αυτό γιατί στην Ελλάδα ευτυχώς ο τίτλος ψυχολόγου είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο...Δεν μπορεί κανένας να κάνει χρήση του επαγγελματικού τίτλου του ψυχολόγου εάν δεν έχει πτυχίο ψυχολογίας και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Εμείς οφείλαμε και το κάναμε να ζητήσουμε αυτά τα 2».

Η φερόμενη ψυχολόγος δηλώνει ότι ασχολείται με την υπνοθεραπεία που δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη μας σημείωσε η κ. Μπουκουβάλα.

Πότε αίρεται το ιατρικό απόρρητο 

«Έχει διασύρει το επάγγελμα ψυχολόγου παντού» τόνισε η πρόεδρος και εξήγησε πως και ψυχολόγος κανονικά να ήταν το επαγγελματικό απόρρητο αίρεται μόνο αν κινδυνεύει η ζωή του ίδιου του ατόμου ή το ίδιο άτομο απειλεί τη ζωή κάποιου άλλου. Επίσης επεσήμανε πως σε περίπτωση που αυτό συμβεί, ένας ψυχολόγος μπορεί να καταθέσει μόνο στον εισαγγελέα. «Δημόσια απαγορεύεται» είπε εμφατικά και πρόσθεσε πως για το γεγονός ότι μίλησε για πελάτη της στην τηλεόραση, εάν ήταν όντως ψυχολόγος θα περνούσε πειθαρχικό ασυζήτητη.

Ερωτηθείς αν θα κάνει ο σύλλογος μήνυση και αν θα χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα σε βάρος της ανέφερε πως «έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και έχουμε συνεννοηθεί με τον νομικό μας σύμβουλο και θα προχωρήσουμε και παραπέρα νομικά. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε».

Η «ψυχολόγος» της Κάρολαιν υποστηρίζει πως: «Είναι τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει "ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο" για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά.»  

Η ίδια κατηγορεί, παράλληλα, τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

Η φερόμενη ως ψυχολόγος που παρακολουθούσε την Καρολάιν είχε καταθέσει στην αστυνομία , καθώς είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του ζευγαριού.

Οι λεπτομέρειες που έδινε η φερόμενη ως ψυχολόγος για τις συνεδρίες με το ζευγάρι αποτέλεσαν την αφορμή επιστολής του συλλόγου Ελλήνων ψυχολόγων που ζητά να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της. 

Αντικείμενο αστυνομικής έρευνας έχει γίνει το παρελθόν, οι επικοινωνίες, οι επαφές και οι δηλώσεις της γυναίκας που είχε απευθυνθεί η 20χρονη, προκειμένου να βοηθηθεί ψυχολογικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Μυλωνοπούλου, η Καρολάιν «ήθελε να φτιάξει το σπίτι της, να κάνει κάτι δικό της, να στεγάσει μέσα στο σπιτικό της την ευτυχία της και όλα αυτά τα όνειρα τα έλεγε. Και μάλιστα πάρα πολλές φορές της έλεγα μην ανοίγεσαι τόσο πολύ γιατί ο κόσμος δεν είναι όλος τόσο καλός.»

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν να ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που ενδεχομένως έδωσαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, εξαιτίας της επιμονής των δραστών για περισσότερα χρήματα.

Ακόμα μια αφορμή για την έρευνα στάθηκε έγγραφο της "Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος", της οποίας φέρεται να ήταν μέλος η ψυχολόγος, αλλά αποβλήθηκε στις 17 Απριλίου του 2018, καθώς είχε εμφανιστεί ως μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενώ εκείνοι διαπίστωσαν- όπως υποστηρίζουν- πως ήταν μαία, απόφοιτος ΤΕΙ. 

Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις της ανέφερε λεπτομερώς τους φόβους και το άγχος της 20χρονης και την περιπέτεια που είχε βιώσει το ζευγάρι.

«Η Καρολάιν είχε βιώσει μια αποβολή, της είχε στοιχήσει γιατί το παιδί αυτό δεν ήξερε. Νόμιζε ότι έμεινε έγκυος και θα φέρει εις πέρας την εγκυμοσύνη. Όμως δυστυχώς είχε μια αποβολή που αυτό της είχε στοιχίσει. Μετά είχε μια εγκυμοσύνη, η οποία κατέληξε σ ένα πρόωρο τοκετό οπότε εκεί μεγαλώσανε οι φόβοι της. Δεν θα έλεγα βέβαια ότι η Καρολάιν είχε κατάθλιψη γιατί όπως σας είπα ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, άγχος όμως είχε.»

Η Βιργινία Μακρή, Μέλος  Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, δήλωσε σχετικά με την φερόμενη ως ψυχολόγο της 20χρονης. 

«Είναι αντιδεοντολογικό, δεν ακολουθεί δηλαδή τους κανόνες δεοντολογίας του συλλόγου.»

Πηγή: skai.gr