Γλυκά Νερά- Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Ισχυρές ενδείξεις ενοχής του συζύγου της Καρολάιν

Οι αρχικές καταθέσεις του 33χρονου πιλότου αναφορικά με τις συνθήκες δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαιν σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να καταρρέουν μπροστά στα νέα δεδομένα που έχουν ανακύψει από την εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων. 

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ισχυρές ενδείξεις ενοχής που από μοναδικό μάρτυρα, φαίνεται να τον καθιστούν βασικό ύποπτο της δολοφονίας της συζύγου του και με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως αποκλείεται το ενδεχόμενο ληστείας.

Η κατάθεση του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συνεχίζεται μέχρι τώρα.

Ο πιλότος σύζυγός της 20χρονης, που αποτελεί τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα της ανθρωποκτονίας, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο αμέσως μετά το μνημόσυνο της συζύγου του, που τελέστηκε το πρωί, στην Αλόννησο, και τη συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, στον 11-ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου καταθέτει εκ νέου και καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με ορισμένα «θολά» σημεία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα νεότερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ και που αναζητούν λύσεις στους γρίφους που έχουν προκύψει, είναι τα εξής:

  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα το χρονικό διάστημα από τις 04.50 - 6.20 το πρωί, το χρονικό διάστημα που όπως υποστήριζε ο ίδιος στην κατάθεση του έγινε η εισβολή και η δολοφονίας της συζύγου του και η προσπάθεια του να λυθεί και να επικοινωνήσει με τις αρχές. 
  • Επίσης, «φως» στην υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ρίχνει και το βιομετρικό ρολόϊ - κινητό της άτυχης κοπέλας (smartwatch) που έχει καταγράψει παλμούς της, την ώρα που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο σύζυγός της έπρεπε να ήταν νεκρή. Ο παλμογράφος φαίνεται να σταματά νωρίτερα από τις μέχρι τώρα περιγραφές και εκτιμήσεις που είχε δώσει ο 33χρονος πιλότος. . 
  • Αντίστοιχη ανακολουθία προκύπτει και στον χρόνο αφαίρεσης της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, που υπήρχε στο ισόγειο χώρο στο καθιστικό σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο 33χρονος. Φαίνεται ότι αυτό συνέβη πριν από τον χρόνο που ο ίδιος υποστήριξε ότι έγινε. 
  • Ένα ακόμα στοιχείο που δίνει φως τουλάχιστον σχετικά με το κίνητρο που ενδεχομένως να είχε ο νεαρός πιλότος είναι κάποια μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό της Κάρολαιν περίπου τα μεσάνυχτα εκείνο το μοιραίο βράδυ της 11ης Μαίου που δείχνουν μια ένταση μεταξύ τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν προστριβές ενώ υπήρχε και μια απειλή της 20χρονης προς τον 33χρονο πιλότο ότι θα τον χωρίσει και ότι θα φύγει μαζί με το παιδί τους, κάτι που έγινε και το συγκεκριμένο βράδυ. 
  • Παράλληλα, φαίνεται να υπάρχει και μια δεύτερη κατάθεση ατόμου που έχει καταθέσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα της γυναίκας που παρουσιαζόταν ως ψυχολόγος όπου επισημαίνει κάποια πράγματα που εκείνη είχε «διαγνώσει» στην σχέση του ζευγαριού, ενώ υπάρχουν και οικεία πρόσωπα που φαίνεται να το επιβεβαιώνουν. 

Οι χειριστές της υπόθεσης σε αρχικό στάδιο πριν έρθουν τα πρώτα ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από τα ψηφιακά πειστήρια και τις κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το σπίτι στα Γλυκά Νερά δεν είχαν εντοπίσει κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο ή DNA ενώ υπήρχε μια επιτηδευμένη αφαίρεση του επιτραπέζιου παιχνιδιού που όπως ο σύζυγος υποστήριξε είχαν κρυμμένα τα χρήματα τα οποία πήραν οι συγκεκριμένοι δράστες. Παράλληλα, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αναδεικνύει την ύπαρξη τρίτου προσώπου στο σπίτι παρά μόνο το αξιαγάπητο τετράποδο, ο σκύλος τους που βρέθηκε κρεμασμένο στην κουπαστή της σοφίτας.

Με τα νεότερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ, πιστεύει ακράδαντα ότι είναι πλέον θέμα χρόνου και ειδικότερα ωρών η εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία στην έρευνα δεν μπορούν να περιμένουν. Για αυτό τον λόγο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο», τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Απόστολος Σκρέκας, ενώ προσέθεσε:

«Ωστόσο περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος σύζυγος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Θα μπορούσε να είχε γίνει και χθες ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο»

Στη συνέχεια, η επίσης εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου, ανέφερε: «Σήμερα, πρωινές ώρες, ο 32χρονος σύζυγος μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στη Σκιάθο, με πλωτό μέσο και από εκεί αεροπορικώς στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Πηγή: skai.gr