Κλείσιμο

Γκάγκα: Επειδή φέτος έχουμε μία πολύ βαριά σεζόν γρίπης, είπαμε να εμβολιαστεί ο κόσμος χωρίς συνταγή γιατρού

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μίλησε επίσης, για τις αλλαγές που προωθούνται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών μέσω του νέου νομοσχεδίου

Από τα φαρμακεία θα γίνει φέτος το αντιγριπικό εμβόλιο, όπως είπε στον ΣΚΑΪ  και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Φέτος, επειδή υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία και αργούσε κάπως ο κόσμος να παραλάβει το εμβόλιο της γρίπης, είπαμε να κάνουν το εμβόλιο στα φαρμακεία και να μην χρειαστεί συνταγή γιατρού. Επειδή φέτος έχουμε μία πολύ βαριά σεζόν γρίπης, το βλέπουμε στα παιδιά και τους μεγάλους, είπαμε να εμβολιαστεί ο κόσμος χωρίς συνταγή γιατρού», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Επίσης, η κα Γκάγκα σημείωσε τις αλλαγές που προωθούνται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών μέσω του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ. 

«Με το καινούριο νομοσχέδιο που πέρασε στη Βουλή, αλλάζουμε τελείως τα ΤΕΠ. Οι ασθενείς μένουν στο κρεβάτι των ΤΕΠ και ο κάθε γιατρός που χρειάζεται τους βλέπει εκεί, χωρίς να μετακινηθεί ο ασθενής. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι αναμονές και γίνονται πιο γρήγορα οι εισαγωγές στο νοσοκομείο. Θεωρούμε ότι τα ΤΕΠ είναι το πρώτο πράγμα που πονάει τους Έλληνες, είναι το πρώτο πράγμα που θέλουμε να φτιάξουμε», είπε η κα Γκάγκα. 

Πηγή: skai.gr