Κλείσιμο

Γηροκομείο-Χανιά: Ραγαίες εξελίξεις την επόμενη βδομάδα-Τι βρίσκεται στο μικροσκόπιο αρχών

Στο πέδιο των ερευνών υπάρχουν 2 νέες εξελίξεις σχετικά με τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, όπου μέσα σε 1 χρόνο πέθαναν δεκάδες ηλικιωμένοι, όλοι από ανακοπή καρδιάς.

Η πρώτη έχει να κάνει με το θέμα της ιατροδικαστικής εξέτασης επί της σορού της γυναίκας που έγινε εκταφή. Η πλευρά του γηροκομείου λέει πως αυτά που καταγγέλθηκαν για τον συγκεκριμένο θάνατο δεν αποδεικνύονται καθώς δεν διαπιστώθηκαν εμφανή ευρήματα κακοποίησης.

Σε ότι αφορά το δικαστικό κομμάτι οι πληροφορίες του ΣΚΑΙ δείχνουν πως αν όχι μέσα στην μεγάλη βδομάδα από την επόμενη του Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν ακόμα και η άσκηση διώξεων, η απαγγελία κατηγορίων και το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης.

Είναι κάτι που περιμένουν λέει ο δικηγόρος του γηροκομείου και ότι εκεί θα αποδειχτούν όλα καθώς όπως υποστηρίζεται πρόκειται για σκευωρία εναντίον των ιδιοκτητών και αρνούνται τις καταγγελίες.

Όσο προχωρούν οι αποκαλύψεις τόσο έρχονται στο φως και νέες μαρτυρίες και ανοίγουν στόματα. 

Επίσης υπάρχει το ζήτημα της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων των ηλικιωμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στην δικογραφία υπάρχει τουλάχιστον μια περίπτωση περίεργης μεταβίβασης ακινήτου που ερευνά ο εισαγγελέας. Ένα ακίνητο μεταβιβάστηκε με πληρεξούσιο, με διαδικασία που έκανε η ίδια η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, άγνωστο που και με ποιο τίμημα. 
 

Πηγή: skai.gr