Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές καταγγελίες για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, όπου μέσα σε 1 χρόνο πέθαναν δεκάδες ηλικιωμένοι, όλοι από ανακοπή καρδιάς.

Πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες και κακομεταχείριση των ηλικιωμένων. Τους έδεναν και τους έδιναν χάπια για να τους ναρκώνουν. «Ξαφνικά μέσα σε 1 βδομάδα πέθαναν 14 άτομα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπάλληλος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η ιδιοκτησία γνώριζε τα πάντα γιατί υπήρχαν κάμερες παντού, ενώ το μόνο μέλημά της ήταν να τους πάρουν λεφτά, ακόμα και χρυσαφικά.

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας κ. Σφακιωτάκης δήλωσε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος λέει ψέματα, επειδή απολύθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ερευνούν όχι 68, αλλά 73 συνολικά θανάτους στο γηροκομείο των Χανίων. Πολλοί από τους θανάτους καταγράφηκαν στο νοσοκομείο μετά τη μεταφορά των ηλικιωμένων από το γηροκομείο.

Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει νέα μαρτυρία ενός συγγενή μιας ηλικιωμένης που πέθανε στο γηροκομείο. Σήμερα, είχε το μνημόσυνο ενός έτους.

«Σαν σήμερα πέθανε. Πέθανε εκεί μέσα, πέθανε σε ένα θάλαμο 2 επί 1,20. Από την πείνα στην ουσία πέθανε. Δεν μας αφήναν να της πηγαίνουμε φαγητό. Μας είχαν πετάξει κλοτσηδόν έξω.»

Σοκάρουν, ωστόσο, οι μαρτυρίες κι άλλων συγγενών θυμάτων που βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Η κόρη ενός θύματος δήλωσε: «Είχε πληγές, τα πόδια της θύμιζαν τους κρατούμενους στο Άουσβιτς, τόσο αποστεωμένα ήταν. Και όταν ήρθε η ώρα της κηδείας, δεν μας την έφεραν στο σπίτι. Θεωρώ ότι το έκαναν για να μη φανεί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Πήγαινα κι την έβρισκα και από τα πόδια δεμένη και στα χέρια στο κρεβάτι.»

Ένας άλλος συγγενής θύματος δήλωσε ότι όλη η περιουσία της ηλικιωμένης μεταβιβάστηκε στην εκκλησία, ενώ οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση έγιναν εν μέσω διπλού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Νέα μαρτυρία συγγενούς θύματος

Για τη μητέρα του που πέθανε στο γηροκομείο μιλάει ο γιός της στην κάμερα του ΣΚΑΪ και το Μάριο Διονέλλη . 

Όπως δήλωσε, την είδε Τετάρτη απόγευμα φανερά αδυνατισμένη, καμία σχέση με το πώς ήταν όταν πρωτομπήκε στο γηροκομείο. Την Παρασκευή ενημερώθηκε ότι πέθανε. 

Έρχονται διώξεις

Έχει ήδη γίνει παρέμβαση του Αρείου Πάγου, που τρέχει πιο γρήγορα την υπόθεση, και σύμφωνα με πληροφορίες, αν όχι τη Μεγάλη Εβδομάδα, το αργότερο την εβδομάδα μετά το Πάσχα, θα ασκηθούν διώξεις και θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε άλλη διαβάθμιση μπαίνει πια αυτή η υπόθεση και είναι πολλά τα όσα θα αποκαλυφθούν.

Μέχρι στιγμής 7 πρώην εργαζόμενοι έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι θάνατοι ενδέχεται να είναι περισσότεροι από 73 καθώς κάποιοι καταγράφηκαν στο νοσοκομείο.

Επίσης, υπάρχει το ζήτημα της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων των ηλικιωμένων. 

Η διευθύντρια και ο δικηγόρος του γηροκομείου απειλούν με νομικές κινήσεις κατά όσων καταγγέλλουν. Επίσης, για το ζήτημα της πώλησης του γηροκομείου η ιδιοκτήτρια της μονάδας υποστήριξε πως η συγκεκριμένη αγγελία είναι παλιά και πως το γηροκομείο δεν πωλείται.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις