Κλείσιμο

Γιαννακός σε ΣΚΑΪ: Στήθηκε κομπίνα για εικονικό εμβολιασμό στο Μεσολόγγι

Το στήσιμο ολόκληρης κομπίνας που στήθηκε για να εξασφαλιστεί πιστοποιητικό εμβολιασμού σε υπάλληλο του νοσοκομείου Μεσολογγίου κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Όπως είπε η εν λόγω υπάλληλος είχε προγραμματίσει να λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου την περασμένη Πέμπτη αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο. Στο πληροφοριακό σύστημα ωστόσο, δηλώθηκε ότι εμβολιάστηκε από τους υπαλλήλους που το χειρίζονται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

«Σωστά η διοίκηση έστειλε τη υπόθεση στον εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα και γίνεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση», τόνισε ο κ. Γιαννακός και πρόσθεσε ότι πρέπει να ερευνηθεί εάν η υπάλληλος έχει όντως κάνει και την πρώτη δόση.

Ζήτησε παραδειγματική τιμωρία για τέτοια περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα εκείνων που επί 1,5 χρόνο είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι είναι ένα μέτρο αχρείαστο καθώς 60.000 υγειονομικοί έχουν ήδη εμβολιαστεί και μαζί με εκείνους που διαθέτουν φυσική ανοσία λόγω νόσησης το ποσοστό φτάνει στο 90%.

Οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 10.000 από τους οποίους οι περισσότεροι εργάζονται στην πρώτη γραμμή και ο κ. Γιαννακός προειδοποίησε ότι εάν βρεθούν σε αναστολή εργασίας από το φθινόπωρο θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στα νοσοκομεία.

Πηγή: skai.gr