Παγώνη σε ΣΚΑΪ: Έλεγχοι, εμβόλια, τεστ και όχι lockdown – Κανείς δεν θα γλιτώσει από τον ιό

Κατά των νέων περιοριστικών μέτρων και υπέρ της αντιμετώπισης του πανδημικού κύματος με βάση το τρίπτυχο «έλεγχοι, εμβόλια, τεστ» τάχθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Δεν μπορούμε να μιλάμε συνέχεια για περιοριστικά μέτρα, ανέφερε η κ. Παγώνη μιλώντας για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε νησιά με αυξημένο ιικό φορτίο. Όπως είπε οι έλεγχοι και τα χρηματικά πρόστιμα πρέπει να είναι πολύ υψηλά γιατί «μόνο έτσι θα βάλουν κάποιοι μυαλό να σταματήσουν τα πάρτι στις βίλες».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι κανένας δεν θα τη γλιτώσει από τον κορωνοϊό και όλοι θα νοσήσουν ιδιαίτερα οι ανεμβολίαστοι.

Επεσήμανε ότι χθες μετά από καιρό ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό είναι διψήφιος ενώ παρατηρείται σταδιακή άνοδος του αριθμού των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid. Εξήγησε ότι μετά από 15 με 20 ημέρες θα φανεί τι θα συμβεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Οι νοσηλευόμενοι είναι νέοι αλλά και μεγαλύτερη σε ηλικία που δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Είναι αυτοί που κάνουν υποτροπές και διασωληνώνονται» τόνισε η κ. Παγώνη.

Απηύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν πριν πάνε διακοπές καθώς πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο ιό με επιθετικές μεταλλάξεις.

Πηγή: skai.gr