«L’ÉTAPE Greece by Tour de France»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας ποδηλατικός αγώνας θρύλος

Στις 1 και 2 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί ο πρώτος ποδηλατικός αγώνας L'ÉTAPE Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινάει η νέα τουριστική σαιζόν στην Ελλάδα, καθώς στις 1 και 2 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί ο πρώτος ποδηλατικός αγώνας L'ÉTAPE Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η εταιρία ΕΥ ΖΗΝ Greece ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφεραν στην Ελλάδα τον αγώνα θρύλο για τα παγκόσμια ποδηλατικά δρώμενα.

Με την Αρχαία Ολυμπία να είναι σε πρώτο πλάνο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης επεσήμανε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ζάππειο, ότι όλη η τοπική κοινωνία θα στηρίξει τον αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το L'ÉTAPE Greece by Tour de France αναμένεται να φέρει έσοδα τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία, ενώ το όφελος της προβολής της περιοχής ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ όπως τονίζει πάντα ο κ. Φαρμάκης.

ποδήλατο

«Η γη του Ολυμπισμού ενώνεται και πάλι με ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Αποτελεί μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που συνδιοργανώνει μαζί με την ΕΥ ΖΗΝ Greece το πρώτο L'ÉΤΑPE Greece by Tour de France και θα φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί όπου οι κορυφαίες συναντήσεις αθλητισμού και πολιτισμού δίνουν πνοή και αξία στις διαχρονικές αξίες του σύγχρονου κόσμου και της ποδηλατικής κοινότητας.

Τον Απρίλιο του 2023 δίνουμε ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία για να υποδεχτούμε ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, στη γέννηση ενός σπουδαίου ποδηλατικού γεγονότος για όλη την Ελλάδα. Αυτή η εκδήλωση παράλληλα αποτελεί μία αθλητική γιορτή», σημειώνει ο κ. Φαρμάκης.

Εστιάζοντας στις λεπτομέρειες του αγώνα ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος, τόνισε ότι με αφορμή τον ποδηλατικό αγώνα θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις μέσω της συνδιοργάνωσης μας με την ΕΥ ΖΗΝ Greece που θα πλαισιώσουν τόσο τον ίδιο τον αγώνα αλλά και τις οικογένειες και τα παιδιά.

Στο σημείο αυτό η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece Βάσια Μπιρλιράκη σημείωσε ότι η ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece με την εμπειρία της στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων νιώθει μεγάλη τιμή όχι μόνο γιατί το L'ÉTAPE Greece by Tour de France θα βρίσκεται στην παλέτα των events μας αλλά γιατί συνεργαζόμαστε με μία Περιφέρεια που αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξη της σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Tι θα περιλαμβάνει ο αγώνας «L'ÉTAPE Greece by Tour de France»

To Tour de France είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο και ένα από τα γνωστότερα αθλητικά θεάματα. Κάθε χρόνο τον παρακολουθούν με πάθος φίλαθλοι από όλον τον πλανήτη. Με αφορμή την δημοφιλία του αγώνα προέκυψε η δημιουργία του L'Étape by Tour de France, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες ποδηλάτες να ζήσουν τη συγκίνηση του ποδηλατικού θεσμού, σε μικρότερη κλίμακα. Με τον καιρό, η σειρά έχει επεκταθεί σε 22 διεθνείς προορισμούς, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα.

Το L'ÉTAPE Greece by Tour de France συνδυάζει σωματική αλλά και ψυχική δύναμη, ταχύτητα, υπομονή, επιμονή, προετοιμασία αλλά πάνω από όλα αγάπη για την ποδηλασία, προσκαλεί όλους τους ερασιτέχνες ποδηλάτες να ξεπεράσουν τα όρια τους επιλέγοντας μία από τις τέσσερις L'ÉTAPE εμπειρίες: The Race 150km, The Ride 75km, Family Ride 35km, Kids Race. Η φετινή εγγραφής είναι σημαντική και γεμάτη προνόμια. Με την εγγραφή στον αγώνα 2023, οι ποδηλάτες αποκτούν ειδική μεταχείριση και προνομιακή τιμή εγγραφής στους επόμενους αγώνες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ