Κλείσιμο

Πάνω από 290 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας Genesis - Η πρόβλεψη του καιρού

Στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκαν 41 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 31 για αντλήσεις υδάτων, 1 για αφαίρεση αντικειμένου, και 2 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε νωρίτερα το Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας Genesis. Στην Αττική εκδηλώνονταν βροχές από νωρίς το μεσημέρι.

Περισσότερες από 290 κλήσεις δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί έως τις 6 το απόγευμα λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 293 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Καιρός - ΑΜΠΕ

Αναλυτικότερα:

Στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκαν 41 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 31 για αντλήσεις υδάτων, 1 για αφαίρεση αντικειμένου, και 2 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 79 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 142 κλήσεις εκ των οποίων 18 για κοπές δέντρων,115 για αντλήσεις υδάτων, 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 16 κλήσεις εκ των οποίων 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 6 κλήσεις εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στην Καβάλα και την Ξάνθη όπου παρασύσθηκαν ακόμη και οχήματα από τους ορμητικούς χειμάρρους. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά  224 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στη Λάρισα οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και στη Σκόπελο τα σοκάκια γέμισαν νερά και τα σκαλιά έγιναν «καταρράκτες».

Κακοκαιρία

Η πρόβλεψη του καιρού την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται για αύριο (Κυριακή) στην Αττική. 

Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θράκη, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα:

Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. 

Στα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Genesis

Πηγή: skai.gr