Προβλήματα στην Αττική από το κύμα κακοκαιρίας Genesis - Δείτε live την πορεία του καιρού

Είκοσι τέσσερις κλήσεις έλαβε η πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων από οικίες σε Αρτέμιδα, Σπάτα, Ραφήνα, Καισαριανή, Παπάγου, Βύρωνα, Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά.

Προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε νωρίτερα το το κύμα κακοκαιρίας Genesis. Στην Αττική εκδηλώνονταν βροχές από νωρίς το μεσημέρι.

Είκοσι τέσσερις κλήσεις έλαβε η πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων από οικίες σε Αρτέμιδα, Σπάτα, Ραφήνα, Καισαριανή, Παπάγου, Βύρωνα, Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά.

Η κακοκαιρία πλήττει περισσότερο την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θράκη, καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Η κακοκαιρία επηρέασε και τη Ραφήνα, όπου αυτή την ώρα πέφτει καταρρακτώδης βροχή όπως φαίνεται και στο βίντεο του irafina.gr

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στην Καβάλα και την Ξάνθη όπου παρασύσθηκαν ακόμη και οχήματα από τους ορμητικούς χειμάρρους. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά  224 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 114 κλήσεις εκ των οποίων, 16 για κοπές δέντρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.
  •     Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
  •     Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Στη Λάρισα οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και στη Σκόπελο τα σοκάκια γέμισαν νερά και τα σκαλιά έγιναν «καταρράκτες».

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα:

Πλημμυρισμένη η Ηλιούπολη

Ποτάμια οι δρόμοι στην Ηλιούπολη λόγω της κακοκαιρίας. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στη δυτική Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευνατινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πηγή: skai.gr