Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δε θα ήταν αυτό που είναι σήμερα

Χωρίς την Ελλάδα η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτο ου είναι σήμερα ανέφερε κατά την ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο ο Πάπας.

Ο Ποντίφικας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  η οποία στην προσφώνηση της δήλωσε ότι η επίσκεψη υποδηλώνει το υψηλό ενδιαφέρον του Παπά για την περιοχή και την ευρύτερη Μεσόγειο. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά πως "είναι τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη. Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα. Χωρίς την Αθήνα, χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη δεν θα ήταν αυτό είναι σήμερα, θα ήταν λιγότερο σοφή. Σήμερα όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο υπάρχει μία υποχώρηση της Δημοκρατίας".

Από αυτή την πόλη, το λίκνο του πολιτισμού προέτρεψε να υψώνεται πάντα ένα μήνυμα προς την κορυφή που θα απαντά στις αποπλανήσεις του αυταρχισμού και στην ατομιστική αδιαφορία και θα αντιπαραθέτει τη φροντίδα για τον άλλο για τη δημιουργία ενός ακρογωνιαίου ανθρωπισμό που χρειάζεται η εποχή και η Ευρώπη μας, τόνισε ο Ποντίφικας.

Ακoλούθησε  συνάντηση του Πάπα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 16:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. 

Σε ισχύ είναι  έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής ,  ενώ κατά την κίνηση της πομπής δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία άλλων οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν στο κέντρο της Αθήνας όλες οι συγκεντρώσεις ενώ κλείνουν στις 15:30 μετά το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα" και "Μοναστηράκι". 

Αύριο Κυριακή ο Πάπας θα μεταβεί στην Μυτιλήνη όπου μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθούν  την προσφυγική δομή στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.


 
Πηγή: skai.gr