Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Ηλεία, Δαδιά και Λέσβο

Μεγάλη μάχη έδωσαν όλη τη νύχτα με τις φλόγες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, προσπαθώντας να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο το οποίο ξεκίνησε από τα Κρέστενα, ώστε να το κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές. Συνεχίζεται παράλληλα η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά, με τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στη προσπάθειά τους να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από την Πέμπτη.

Μεγάλη μάχη έδωσαν όλη τη νύχτα με τις φλόγες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, προσπαθώντας να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο το οποίο ξεκίνησε από τα Κρέστενα, ώστε να το κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι κόπασαν και πλέον έχουν μείνει διάσπαρτες εστίες.

Οι εστίες βρίσκονται γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία τα οποία δεν απειλούνται.
Σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές χθες υπέστησαν  ζημιές 2 με 3 σπίτια ενώ κάηκαν πολλές αυλές.
Στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων μεταφέρθηκαν δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Στα Κρέστενα θα μεταβεί σήμερα εκτάκτως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συνεχίζεται παράλληλα η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά, με τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στη προσπάθειά τους να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από την Πέμπτη.
Χθες βράδυ δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης του χωριού της Δαδιάς καθώς αυξήθηκε η ένταση της φωτιάς. Πάντως πλέον το χωριό δεν απειλείται
Άθικτος από τη φωτιά παραμένει ο  σκληρός πυρήνας της Δαδιας όπου βρίσκονται όλα τα σημαντικά οικοσυστήματα και   οι βιότοποι των αρπακτικών.  

Κλειστή είναι σε ορισμένα σημεία η εθνική οδός Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη θα παραμείνει και  σήμερα στην περιοχή.

Δύσκολη ήταν η μάχη που έδωσαν χθες βράδυ οι πυροσβέστες και στα  βορειοανατολικά της Λέσβου  προς τον  Σταυρό
Πάντως το χωριό δεν κινδυνεύει καθώς έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές  ζώνες, ενώ είχε εκκενωθεί από νωρίς το απόγευμα
Στο βόρειο μέτωπο της φωτιάς στη Λέσβο  υπάρχουν μικροεστίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης δασική πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ακριτοχώρι, του δήμου Πύλου - Νέστορος, στη Μεσσηνία.  
Οι συγκεκριμένες φωτιές είναι μικρότερης έντασης

Σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης απο την Πυροσβεστική με το πρώτο φως της ημέρας.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, προβλέπεται για σήμερα (Δευτέρα) ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και σε Εύβοια και Βοιωτία.  

Πηγή: skai.gr