Κλείσιμο

Σε ύφεση η φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και έχει πάρει διαστάσεις, κάτι που κάνει δύσκολη την κατάσβεσή της.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στον Αγ. Βασίλειο στον δήμο Βιάννου, Ηρακλείου Κρήτη.  Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και έχει πάρει διαστάσεις. Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα η φωτιά περιορίστηκε, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να συνεχίζουν την επιχείρηση. Εξάλλου, ο μεγαλύτερος φόβος είναι αυτός της ενδεχόμενης αναζωπύρωσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και από αέρος επιχειρούν  2 ελικόπτερα. Επίσης, τουλάχιστον 10 υδροφόρα οχήματα έχουν κινητοποιηθεί ενώ έχουν ζητηθεί δυνάμεις και από άλλους νομούς, πλην του Ηρακλείου.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, σημείωσε σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ότι η πυρκαγιά πλέον βρίσκεται υπό στοιχειώδη οριοθέτηση ενώ τόνισε ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ειδικότερα, στην μάχη με τις φλόγες αυτή την στιγμή βρίσκονται 25 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 70 υπαλλήλους ενώ δύο ελικόπτερα συνεχίζουν να επιχειρούν από αέρος. «Είμαστε και θα παραμείνουμε σε επιφυλακή» ξεκαθάρισε ο κ. Τσικαλάς αναφέροντας ότι ο φόβος των αναζωπυρώσεων παραμένει.

φωτια

φωτια

Πηγή: skai.gr