Φωτιά στον Έβρο: Η μάχη των ελικοπτέρων για την κατάσβεσή της - Δείτε βίντεο

Δείτε βίντεο με τα ελικόπτερα να παίρνουν νερό, το ένα μετά το άλλο από το φράγμα του Προβατώνα

Συγκλονίζει η μάχη των εναέριων μέσων για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στον Έβρο.

Σε βίντεο που ανήρτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, φαίνεται η στιγμή που τρία ελικόπτερα τύπου Erickson διαδοχικά, το ένα μετά το άλλο, πετούν πάνω από το φράγμα του Προβατώνα και παίρνουν νερό, ενώ η φωτιά φαίνεται να συνεχίζεται να μαίνεται. Οι πιλότοι, καταγράφονται να παίρνουν νερό από το φράγμα με διαφορά δευτερολέπτων ο ένας μετά τον άλλο και να επιστρέφουν στη μάχη να τερματίσουν τη φωτιά που κατακαίει επί μέρες τον μοναδικό δρυμό. 

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να σωθεί το δάσος, αλλά οι συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες.

Περίπου 15.000 στρέμματα κάηκαν στη Δαδιά, δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Εστιάζουμε στις αντιπυρικές ζώνες ειδικά κοντά στο χωριό της Δαδιάς που εκκενώθηκε χθες» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα παρθένο δάσος με ιδιαίτερο ανάγλυφο και μεγάλη δυσκολία πρόσβασης. 

Νωρίς το πρωί όταν έφτασε στην περιοχή το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Έγινε μια γρήγορη ενημέρωση για την κατάσταση και ακολούθως οι επιχειρησιακοί μετέβησαν στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» για να προχωρήσει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Πηγή: skai.gr