Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας - Εντολή εκκένωσης του οικισμού

Φωτιά ξέσπασε στις 9:45 το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες των δασοπυροσβεστών στο loutrakiblog καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων. Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν επίσης δυνάμνεις της ΕΛ.ΑΣ αλλά και υδροφόρες του Δήμου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση απειλεί τον οικισμό ενώ σε μικρή σχετικά απόσταση υπάρχει δασική έκταση.  Όπως έγινε γνωστό τις βραδινές ώρες, ενισχύονται οι δυνάμεις καθώς καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια. Από τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα διακόπηκε η κυκλοφορία προς Πίσια και Σχίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχει αναφορά για ζημιές σε μία κατοικία.

Την προσπάθεια κατάσβεσης δεν ευνοεί ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σχίνου.

Λίγο πριν τις 12 ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης του οικισμού υπό την εποπτεία της Αστυνομίας και των Δήμων και μετά τη σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής. Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική ανέφερε ότι είναι πιθανό να ζητηθεί και η προληπτική εκκένωση του οικισμού της Αγίας Σωτήρας.
 

Η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.