Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή των Νέων Ρόδων, του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, ωστόσο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς. Επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Στην επιχείρηση συνδράμει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε νωρίτερα στο Thestival ο δήμαρχος της περιοχής, Στέλιος Βαλιάνος, η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει τη μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αγρότες της περιοχής φτιάχνουν ήδη αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά.

«Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι διότι η φωτιά καίει σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια. Επί τόπου βρίσκεται γκρέιντερ και υδροφόρες του δήμου. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι στην περιοχή αυτή τη στιγμή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο δεν πρόκειται για δασική έκταση αλλά για αγροτική. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Βαλιάνος.