Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο - Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 αεροσκάφη.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στο νησί της Θάσου όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σαββάτου που είχε ως αποτέλεσμα να καούν δασικές ορεινές εκτάσεις μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 αεροσκάφη.

Φωτιά στη Θάσο

Από νωρίς σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσής συνέχιζαν να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής, δεκάδες εθελοντές και μέλη του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να μπορέσουν να την περιορίσουν.

Φωτιά στη Θάσο

Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω αδυναμίας προσβασιμότητας της περιοχής, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να εμποδίσουν την ανάπτυξη της φωτιάς. Το έργο τους πάντως δυσκόλευε το γεγονός ότι η φωτιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Συγκινητική για μια ακόμα φορά ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού που πρόσφεραν τρόφιμα, νερά και χυμούς σε όλους όσους επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του Στρατού και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων θα παραμείνουν στο νησί τα επόμενα 24ωρα και θα βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στον κίνδυνο μιας ακόμα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα

Μεγάλος είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις εξής περιοχές:

  • Αττική και Κύθηρα 
  • Κορινθία και περιοχές της Λακωνίας
  • Δωδεκάνησα, Χανιά και Ρέθυμνο
Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,