Μεγάλη φωτιά στη Λήμνο: Απεγκλωβίζονται δεκάδες πολίτες μέσω θαλάσσης από την παραλία Θάνος

Εκκενώνονται Αγία Παρασκευή και Προφήτης Ηλίας - Έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στην κατάσβεση

Λήμνος

Πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Θάνος, στη Λήμνο.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για την πυρκαγιά περίπου στις 14:30.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρων και 9 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει και ο Δήμος Λήμνου με υδροφόρες.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο και έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στη Λήμνο με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, μια ομάδα πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ.

Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί δυο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, για μεταφορά ατόμων από την παραλία Θάνος προς ασφαλές σημείο. Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί δια θαλάσσης τουλάχιστον 59 άτομα.

Λίγο μετά τις 15:30, εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να είναι έτοιμοι για πιθανή απομάκρυνση.

Λίγο μετά τις 16:00, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Αγία Παρασκευή και Προφήτη Ηλία, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μύρινα.

Σημειώνεται ότι η Λήμνος βρίσκεται σήμερα σε δείκτη επικινδυνότητας 3 (υψηλός κίνδυνος) για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Λέσβου.

Πηγή: skai.gr
1 0 Bookmark

Απόρρητο